Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Magyar gimnazisták tűntek el Philadelphiában

Szerző: Gábor János, – 2010-07-08 14:30:06

A mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnázium diákjai és tanárai ültek azon a városnéző hajón, amely szerdán egy uszállyal ütközött a Delaware folyón Philadelphiában. A gimnázium igazgatója sem tud többet a két eltűnt fiatalról annál, mint amennyit a New York-i konzulátuson közöltek vele - írta a hvg.hu. A baleset során a 37 utas és a személyzet tagjai a fedélzetről a folyóba estek, két magyar turista eltűnt.

A gimnázium igazgatója, Hansági Károly a hírportálnak azt mondta, hogy ő sem tud többet a két eltűnt fiatalról annál, mint amennyit a New York-i konzulátuson közöltek vele. Trombitás Zsófia New York-i konzul csütörtökön a helyszínre utazik, hogy személyesen tájékozódjon az ügyről és az eltűnt magyarok utáni kutatásról. Az utat a hollandiai keresztény szervezet, az Atlantic Bridge International szervezte.

A délutáni kormányszóvivői tájékoztatón Klekot Ágnes, a Külügyminisztérium konzuli főosztályvezető-helyettese ad tájékoztatást a philadelphiai balesetről.

Pataki Eszter, a Külügyminisztérium szóvivője csütörtök reggel az Origonak azt mondta: a balesetet szenvedett magyar csoport diákokból és tanárokból áll, a két eltűnt ember diák.

(MTI)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó