Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Lövöldözés volt Szlovákiában

Szerző: Vörös István, – 2010-08-30 13:58:08

Lövöldözés volt hétfőn délelőtt tíz órakor Pozsonyban, a mentők szerint legalább heten meghaltak és 21 ember megsebesült. A rendőrség fél háromkor nyilatkozik a támadásról, a lövöldözés környékét lezárták.


Lövöldözés volt hétfőn délelőtt Pozsony Dévényújfalu (Devínska Nová Ves) nevet viselő városrészében. A pozsonyi mentőszolgálat szerint heten meghaltak, és 21-en megsebesültek - írja a mentőszolgálat szóvivőjére hivatkozva a Bumm.sk szlovákiai magyar hírportál. A sérültek és áldozatok száma egyelőre bizonytalan, korábban a mentőszolglat 6 halottról és 14 sérültről beszélt, a Sme címűszlovák lap viszont már 9 áldozatról ír.

Az áldozatok között négy nő és két férfi van. A BBC úgy tudja, hogy a sérültek között egy 3 éves gyereket is kórházba szállítottak, a Bumm.sk egy 5 éves sérültről tud. "Főleg végtag- és mellkasi sérülésekről van szó" - közölte Dominika Sulková, a mentők szóvivője. A lövöldözésben meg nem erősített sajtóhírek szerint a támadó is életét vesztette, ő valószínűleg öngyilkos lett.

Az eset helyszínén több mentőautó, rendőr és tűzoltó van. A hatóságok a helyi hangosbemondón figyelmeztették a lakosságot, hogy kerülje el a lövöldözés helyszínét, amelyet lezártak. A rendőrségi akció a Sme szerint délután 1 órakor véget ért,és több rendőrségi járműmártávozott is a helyszínről.

A Sme egy helyi lakosra hivatkozva azt írta, hogy egy 15 éves drogfüggő fiatal lövöldözött. A Bumm.sk a TA3 hírtelevízióra hivatkozva azt is írja, hogy a férfi valószínűleg egy óvoda felett lakó családra támadt rá lőfegyverrel.

A sajtóban közölt adatokat hivatalosan nem erősítették meg. A rendőrség egyelőre nem nyilatkozott, s az sem ismert, mi volt a lövöldözés kiváltó oka, és hogy valójában mi is történt. A rendőrség 14.30-kor tajt sajtótájékoztatót a lövöldözésről.

(origo.hu)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

Halálos vakbélgyulladás


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó