Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Letette az esküt a görög miniszterelnök

Szerző: Korsós Éva, – 2012-06-21 08:46:19

Megkötötték a koalíciós megállapodást Görögországban, ahol hárompárti kormány alakul. A választásokon nyertes konzervatív Új Demokráciához csatlakozott a baloldali PASZOK és a Demokratikus Bal is. Mindhárom párt kiáll a megszorítások és az uniós mentőcsomag mellett. Az Új Demokrácia vezetője, Antonisz Szamarasz lesz Görögország miniszterelnöke.


"Koalíciós kormánya van Görögországnak" - jelentette be szerdán kora délután a választásokon harmadik helyet megszerző baloldali párt, a PASZOK vezetője. Evangelosz Venizelosz azt követően jelentette ezt be, hogy a győztes konzervatívok vezetőjével, a leendő kormányfővel, Antonisz Szamarasszal tárgyalt. A megállapodás részleteit a nap folyamán közlik majd - jelentette a BBC.

Az Új Demokrácia vezetője, Antonisz Szamarasz szerdán délután felkereste Karolosz Papuliasz államfőt, és bejelentette neki a koalíciós megállapodást. Szamarasz szerdán délután már a miniszterelnöki esküt is letette Athénban - jelentette a BBC. Az új kormányfő görögkeleti szertartáson esküdött fel a feladatra, utána pedig megígérte, hogy a kormánya mindent meg fog tenni azért, hogy kivezesse az országot a válságból.

A kormányt három párt alakítja meg, az Új Demokrácia és a PASZOK mellett tagja lesz a kisebb Demokratikus Baloldal nevű párt is, amelynek vezetője már korábban jelezte, hogy készek támogatni a formálódó kormánykoalíciót.

(origo)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó