Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Lengyelország bezárta damaszkuszi nagykövetségét

Szerző: Bneu Edina, – 2012-07-28 14:18:19

Lengyelország pénteken közölte, hogy bezárta damaszkuszi nagykövetségét, és visszahívta diplomatáit a fővárosban uralkodó helyzet romlása miatt.

                                   

Radek Sikorski külügyminiszter azt mondta, hogy a döntést azért hozták, mert aggódtak a nagykövetség személyzetének biztonságáért. A döntés azután született meg, hogy Damaszkusz elutasította azt a lengyel kérést, hogy a képviseletet a lengyel kormányőrség fegyveres tagjai védhessék. Sikorski szerint mihelyt a biztonsági körülmények lehetővé teszik, a nagykövetséget ismét megnyitják.

A lengyel diplomáciai képviselet az Egyesült Államok érdekeit is képviselte a szíriai fővárosban.

A lengyel külügyminisztérium pénteken újból felszólított minden Szíriában tartózkodó lengyel állampolgárt, hogy fontolja meg az ország elhagyását.

Magyarország nagykövetsége változatlanul ellátja feladatait a szíriai fővárosban, s egyúttal Ausztráliát, Kanadát és Nagy-Britanniát is képviseli - közölte a napokban Kaleta Gábor, a külügyminisztérium sajtófőosztályának vezetője az MTI-vel. A külügyminisztérium már többször felszólította a magyar állampolgárokat, hogy ne utazzanak Szíriába, illetve az ott tartózkodók azonnal hagyják el az országot.

                                                                                                                               (MTI)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó