Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Lemondott a japán kormány

Szerző: Korsós Éva, – 2012-10-01 06:15:47

Lemondott hétfőn a teljes japán kormány, miután Noda Josihiko miniszterelnök átfogó átalakítást jelentett be az előrehozott választások és a Kínával folytatott diplomáciai konfliktus miatt - jelentette be Fudzsimura Oszamu kormányszóvivő.

"A miniszterelnök tudatta velünk ma, hogy át akarja alakítani a kormányt. Minden miniszter lemondott" - közölte a szóvivő egy tokiói sajtótájékoztatón.

Nodát nemrég újra megválasztották a balközép irányzatú Japán Demokrata Párt élére. Új kormányának összetételét várhatóan a nap folyamán ismerteti. Az átalakítástól népszerűségének javulását reméli, miután az egy adóemelés miatt csökkent. Az adótörvény elfogadása érdekében meg kellett ígérnie a jobboldali ellenzéknek, hogy "rövidesen" új parlamenti választást tartanak.

A sajtó találgatásai szerint nyolc miniszter megtartja a tárcáját, tízet új személy kap meg. Bekerül a kormányba két népszerű volt külügyminiszter: Maehara Szeidzsi és Tanaka Makiko. Azumi Dzsun pénzügyminiszter valószínűleg kikerül a kabinetből.

Noda harmadszor alakítja át a kormányt, amióta tavaly szeptemberben miniszterelnök lett. Előzőleg januárban és júniusban tett így.

(inforadio)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó