Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Film, premier

Lemészárolnak egy fél országot, te nézed, és eszel tovább...

Szerző: Gábor János, – 2011-03-28 13:26:02

Egy kép, ami megváltoztathatja a világot - írják a The Bang Bang Club előzetesében... Valójában a készítője pont e fotó miatt kezdődött depressziója miatt küldte magát a halálba:



Érdekel a fotó története, amely nem változtatta meg a világot, pedig éppen ideje lett volna? Hát gondold végig újra, és nézd meg a filmet! Dél-Afrika, 1994 - egy csapat nyugati fotóriporter jár-kel az országban (köztük a legendás fotó készítője, Kevin Carter), és az apartheid utolsó napjaiban lefotóznak mindent: a dögös csajt a medencében, aztán egy lincselést. Vagy lángra lobbantott embert. Vagy az éhező kislányt, mögötte az utolsó lélegzetvételre váró keselyűvel... Mindezt úgy, hogy bárgyún, féltve őrzik a távolságot, amit maguk és az események közé tolnak, mert a jó riporter nem avatkozik be, ugye?



A The Bang Bang Club megtörtént eseményeket dolgoz fel. Olyannyira, hogy rekonstruálja a forrongó Dél-Afrikában tartózkodó, sokszoros díjnyertes riporterek fotóit. Úgy, ahogy az ott és akkor történt. Aztán arccal küld a falnak, amit látni fogsz, és lehet, hogy ugyanúgy megy tovább az életed, mint eddig. Mert ma is ugyanúgy teszel, mint \'94-ben. Megnézed a híradóban, hogy a Nyugat lerohanja Líbiát, és azt, hogy egy cunami elsöpri fél Japánt. A sokkoló képek hatására egy pillanatra megáll a vacsora utolsó néhány falatja a szádban. Aztán azt mondod, hogy ez szörnyű. És aztán... Eszel tovább...



Pedig egy kép tényleg megváltoztathatja a világot, csak ahhoz nem elég a kép maga. Vagy a készítője, aki az életét kockáztatta, majd adta azért, hogy szembe jöjjön az újságban. Hanem kell az is, hogy "ne egyél tovább"... Az idei év legnagyobb hollywoodi-i arcon törlését az Emmy-díjjal jutalmazott dokumentumfilmes Steven Silver rendező saját forgatókönyvéből szállítja, Ryan Phillippe-pel a főszerepben, akit a Kegyetlen játékok hatására ráragadt szépfiú skatulyából ideje lesz kiengedni, és komolyan venni végre.

A The Bang Bang Club tavaly készült, premierdátum egyelőre nincs. De szólni fogok, ha lesz, mert ezt mindenkinek látni kell!

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó