Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

FM100-blog

Legyen profi a karácsonyi menü!

Szerző: Gábor János, KORONAcafé – 2016-12-20 10:37:54

Orjaleves, töltött káposzta és pulykasült a Mestertől!

Milyen a hagyományos karácsonyi menü? Rögtön rávágná, hogy hal és guba, ugye? PEDIG ma kiderült: az ünnepi asztalra leginkább sertéshúsból kerültek ételek, ugyanis a szentestét nem sokkal előzték meg a disznóvágások. A friss húsokat használták fel, ezért sokkal tradícionálisabb a töltött káposzta és az orjaleves.

Hirdetés

Hirdetés

Na de az orja! Mi is az tulajdonképpen? A legtöbb magyar hamis orjalevest főz - vallja Németh József Venesz-díjas mesterszakács, azzal érvelve, hogy a legtöbb húsüzemben nem úgy vágják a gerincet, ahogy az az autentikus orjaleveshez kell. Mert annek így kell kinéznie:

Józsit persze nem engedhettük el csupán egy levesrecept gatyába rázásával, rávillantott milyennek kell lennie az igazi hagyományos töltöttkáposztának, sőt, elképesztő ötletet adott a rántott halszeletekhez, valamint a sült pulykához is. Utóbbinál akadályokba ütközhet, ha egészet szeretne vásárolni. Lehet, hogy mostanában jobb lesz csak a combra, vagy mellehúsra vadászni. Aztán úgy elkészíteni, ahogy azt kell:

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó