Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

FM100-blog

Krsát és Csík Jánost faggattuk

Szerző: Gábor János, – 2013-05-24 11:25:50

A mai Reggeli Gyors nagy részét a most hétvégi Orbán-napi Borünnepnek szántuk, hiszen nem akármilyen felhozatal lesz a nagyszínpadon! A rengeteg nép- és könnyűzenei, valamint bortúrás, középkori játékos programon túl (részleteket nézz az orbannaphajos.hu-n) persze idén sem maradnak el az esti nagykoncertek! A Csík zenekar kalocsai dallamokat is hoz, a P.A.S.O. énekese pedig teljes létszámmal, tizennegyedmagával érkezik! Tóth Kristóf "Krsát" és Csík Jánost hívtuk!

Huber Jani, a stúdióba hozott kóstolóval:


A mai reggel különösen mozgalmas volt, hiszen a sztárparádé mellett (az Orbán-naptól független ByeAlex-interjúért KATT IDE!) borászunk is volt, Huber János, a hajósi Vintegro Pinceszövetség elnökének személyében, aki főleg a borászkodás családi hagyományairól, az Orbán-napi Borünnepen vendéglátásból évről évre ötösre vizsgázó hajósiakról, a rendezvény Borutcájáról, és a rég elveszettnek hitt, majd megtalált palackok nedűjének helyes fogyasztásáról beszélt - sőt, még kóstolót is kaptunk! Köszi! Beszélgetésünk Huber Janival a cikk alatti, első médialejátszón!



Az Orbán-napos Reggeli Gyorsból nyilván nem hagytuk ki a fellépőket sem - felkerestük Csík Jánost, aki még vezetés közben is boldogan vállalta, hogy megszólal a műsorban! A Csík zenekar alapítója elárulta: jó szokás szerint hoznak a régióra jellemző népzenét, tehát senki se legyen meglepve, ha kalocsait táncoltatnak vele vasárnap este! A zenekarvezetőt persze jól kifaggattuk a magyar alterrock és a népzene viszonyáról, na meg persze latolgattuk, hogy mennyiben járultak hozzá a feldolgozott Kispál- és Quimby-dalok a nagy népszerűségükhöz. Interjúnk Csík Jánossal a cikk alatti második lejátszón fülelhető le!



Nem hagyhattuk ki a szórásból a Pannonia Allstars Ska Orchestra énekesét, Krsát sem, akit alighanem mi ébresztettünk. Az élő interjút ugyan előre egyeztettük, de lévén a csapat tegnap este is fellépett, nem volt egyszerű elérni... Némi bemelegítő udvariaskodás után azért belecsaptunk: kiderült, hogy a P.A.S.O.-nek elismeréssel adóznak az eredetileg jamaicai zenei műfaj legnagyobbjai is, és Kristóf a népes zenekarral már körbejárta Európát is - most viszont a Hajósi Pincefaluba invitált mindenkit! Részletekért KATT a harmadik lejátszóra, alább!

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó