Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Helyi sport

Korosztályos válogatott lett a kalocsai evezős

Szerző: Mike Szilvia, – 2016-05-10 08:49:58

Idén is Szegeden rendezték meg az evezősök válogató versenyét, ahol az elért eredmények alapján dőlt el, hogy ki legyen a Magyar válogatott csapat tagja. A magyarokon kívül, 5 országból 10 club élt a lehetőséggel, hogy részt vegyen a versenyen. A törökök és a szerbek saját, nagyon erős, válogatott csapatukkal jöttek el.

Hirdetés

Hirdetés

A Kalocsai SE Evezős Szakosztályából a serdülők között László Kíra a legerősebb előfutamot kapta 6 indulóval. Itt indult a tavalyi ORV győztes, és országos bajnok magyar válogatott, valamit 3 külföldi versenyző is. Kíra 750 méterig tartotta magát a 3. helyen, majd a tőle megszokott erős iram hatására magabiztosan a 2. helyre jött fel, így bejutott a döntőbe. Ennek a futamnak az eredménye, a magyar versenyzők közti rangsor miatt nagyon fontos volt, mivel itt dőlt el, hogy Kíra a válogatott csapat tagja lehet e. A futam nagyon erősen kezdődött, Kíra először a 3. majd még 250 m megtétele után a 2. helyre húzta magát 1-2 m előnyre tett szert mire az 1000m-hez, a versenytáv feléhez ért a futam.  Innen szétszakadt a mezőny és Kíra magabiztosan húzta be hajóját, mint a futam második legjobbja. A 2. helyezés biztos beülőt jelent a kalocsai evezős számára a korosztályos válogatott csapatban.

Ifjúsági kategóriában Bocskor Tamás és Szalai Szilárd képviselte Kalocsát a nemzetközi hajókat is felvonultató mezőnyben. A fiúk mezőnyében 48 nevezett egység volt, amelynek majdnem fele 22 versenyző erős külföldi csapatból érkezett.  Először Tamás futama következett. Tomi jól versenyzett, csak 1 magyar tudta őt megelőzni, de sajnos a későbbi „A” döntősök közül  ketten is egy előfutamban voltak vele így csak a 4. helyen érkezett a célba, így nem jutott be a középfutamba. Szilárdot a versenybíróság kizárta a versenyből, szerintük egy adminisztrációs hibát vétett ezért nem engedték elrajtolni, hivatkozva a versenyszabályzatra, amit később maguk a szervezők többször is megsértettek. Így a végén csak Kíra továbbjutásának örülhetett a KSE!

A válogató másnapján, a már Magyar válogatott keretben a Ferencvárosi Evezős Club, a Budapest Evezős Egyesület és a Kalocsai Sport Egyesület közös csapatának akadt egy kihívója a Csepel Evezős Klub és Danubius Nemzeti Hajós Egylet versenyegyesülésében. A tét nagy volt, mivel a nyertes csapat szerezhetett jogot magyar válogatott csapatként a cseh Olimpiai Reménységek Versenyén való indulásra. A rajt után nyugodtan vehettük tudomásuk, hogy a válogatott csapat amelyben Kíra is helyet kapott, egy jó hajónyi előnyre tett szert. Viszont a másik hajó nem hagyta magát és egyre inkább felzárkózott. A verseny végére a befutónál a két hajóegység egyforma sebességgel haladva, nagyjából fél hajónyi különbséggel értek célba. Első helyjen Kíráék, 2. helyen a kihívóik. A négypárevezősök befutója után vált biztossá, hogy a Kalocsai SE versenyzője László Kíra eleget tett a válogatottsághoz szükséges feltételeknek, és az edzőtáborozást követően részt vehet társaival, a Magyar válogatott Női Serdülő négypárevezőseként a Csehországi ORV versenyen.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó