Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Könyvet ír az Obama házaspár

Szerző: Korsós Éva, forrás:hvg.hu – 2017-03-01 18:50:41

Szerződést kötött a Penguin Random House könyvkiadóval Barack és Michelle Obama, a leköszönt amerikai elnök és felesége. A hírt a kiadó jelentette be kedden, miután több versengő vállalat közül elnyerte a jogokat, mégpedig nemcsak egy kötetre, hanem több tervezett könyvre.

A szerződésről részleteket nem árultak el, de iparági szakértők szerint tízmillió dolláros nagyságrendről lehet szó. A Penguin az egész világra kiterjedő jogokat szerzett a könyvekre. Az sem derült még ki, hogy a könyvek emlékiratok lesznek-e vagy más műfajban alkot az Obama házaspár.

A könyvből egymillió példányt hátrányos helyzetű gyerekeknek ajánlanak fel, illetve az Open eBooks nevű, a digitális oktatást támogató alapítványnak. A házaspár a bevételekből adakozni is fog ígéretük szerint.

Az amerikai elnökök könyvei általában bestsellerek: Bill Clinton tízmillió dollárt keresett memoárjával, Hillary Clinton előre kapott 8 milliót a saját emlékirataiért. George W. Bush könyve szintén tízmillió körül hozott kétmillió eladott példánnyal. Viszont Obama az első, aki feleségével közösen áll neki az írásnak.

Az exelnök nem gyakorlatlan kezdő: eddig három könyvet publikált, amelyeket stilisztikailag is nagyra értékeltek a kritikusok, és összesen négymillió példányban keltek el.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó