Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

FM100-blog

Kollégánk lett a Szalézi Szent Ferenc-sajtóösztöndíj kitüntetettje

Szerző: Mike Szilvia, koronaradio.hu – 2015-01-27 10:57:37

Országos médiumok már beszámoltak róla, de talán mi mesélhetünk a legbüszkébben az idei Szalézi Szent Ferenc-sajtóösztöndíj tulajdonosáról, kollegánkról; Vörös Istvánról. :) A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia  által alapított elismerést Dr. Bábel Balázs, Kalocsa-Kecskeméti érsek adta át hétfő Budapesten, a Központi Papnevelő Intézetben.

Forrás: http://www.magyarkurir.hu/hirek/kalocsara-kerult-az-idei-szalezi-szent-ferenc-sajtoosztondij

Az újságírói hivatás megbecsülésének jeléül a Püspöki Konferencia idén tizennegyedik alkalommal ösztöndíjjal támogatja a média egy-egy munkatársát a keresztény értékrend szakmailag megalapozott és hiteles képviseletének elősegítéséért a nem egyházi sajtóban.

Ahogy azt a hirado.hu is megírta, Dr. Bábel Balázs a díjátadó ünnepségen hangsúlyozta: ahhoz, hogy az evangélium örömhíre minél messzebbre elhallatsszon, nemcsak technikai eszközökre van szükség, hanem olyan emberekre is, akik szívvel-lélekkel segítik az egyház munkáját. Ezért fontos a katolikus egyház számára is, hogy minden évben kitüntessék a sajtó egy ilyen munkatársát.

Kollegánk, Vörös István 2009-ben kezdett dolgozni a rádiónknál, és állítja össze napról napra a helyi és környékbeli történéseket a Korona Krónika illetve a Turmix című műsorainkban. Emellett 2011-ben a Kalocsai Hírlap munkatársa lett, illetve 2015 óta a Kalocsai Néplap külsős újságírójaként tevékenykedik.

Az ezeréves érseki városban történtekről mindig hitelesen és szakmailag helytállóan számol be, és kiemelt figyelmet fordít arra, hogy hírt adjon az egyházi eseményekről. A hírek, tudósítások mellett gyakran készít véleménynyilvánító írásokat, életutakról szóló interjúkat - idéz a hirado.hu Vörös Istvánról szóló laudációból, melyet Dr. Bábel Balázs olvasott fel.

Fotók: Lambert Attila
Forrás: magyarkurir.hu

Az immáron Szalézi Szent Ferenc-sajtóösztöndíjjal kitüntetett kollegánkat a KORONAcafé műsorában hívtuk fel. "Vöri", (ahogy mi hívjuk) még fel sem ocsudott az elismerésből. Elmesélte, milyen "furcsa" érzés volt számára most a mikrofon "másik" oldalán állni, hiszen az ünnepség után több sajtóorgánum felkereste, hogy interjút adjon a kitüntetés kapcsán.

Hát, mi sem maradtunk ki! Interjút kértünk kollégánktól! :) Itt hallgathatod meg:

GRATULÁLUNK!

 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó