Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Helyi sport

Kitűnő eredmények az Országos Iskolai Ergométer versenyen

Szerző: Mike Szilvia, forrás: KSE – 2016-02-22 18:14:48

Február 13.-án rendezték meg Sport XXI Iskolai Ergométeres Bajnokság Országos Döntőjét Pesterzsébeten. A Kalocsán február 06-án megrendezett V. Kalo-Bau Városi Ergométeres Bajnokságon rajthoz állt tanulók közül 20 fő nevezett tovább a döntőre.

Hirdetés

Hirdetés

A kalocsai iskolások 9 futamban voltak érdekeltek.

Az első futam a 2006-os születésű lányok versenye volt ahol András Gerda 2. helyet, Székely Lili 6. helyet szerezte meg. Őket követte a 2006-os fiúk futama itt Pál Zsombor 8. Beros Vendel 9. helyen ért célba. A legfiatalabbak nagyon szép versenyzéssel érték el eredményüket. A 2005-ös lányok futamában hatalmas versenyzés volt az első 5 helyért. Szerencsére az élen álló versenyzők közül 4 kalocsai volt, így ők osztozhattak a dobogó 3 helyéért.

1.helyezett: Markó Mercédesz, 2. Tamás Viola, 3. Karajos Klaudia, 5. Lovász Csenge.

A 2005-ös fiúk futamában ismét kalocsai versenyző állhatott a dobogó legfelső fokára Lei András személyében, aki betartva az edzői utasításokat szép versenyzéssel megnyerte futamát. Ugyanebben a futamban legjobb idejét húzva Gadanecz Ákos 4. lett.

Őket a 2004 es lányok és fiúk futama követte ahol lányok között, Dobi Dzsenifer 5. lett, a fiúknál Pintér Attila 2 tizeddel maradt csak le az aranyéremről, 2.helyen ért célba. Ugyanebben a futamban, Althammer István a legjobbját nagyon sokkal megjavítva a 14. helyen ért célba a 30 fős mezőnyből.

A 2003-as születésűek között Kellner Fanni nagyon szoros befutóval, az első helyezettől csak 3 másodperccel maradt le, és az 5. helyet szerezte meg. A fiúk között Krizsán Adrián 13. lett. Ezek után következett a 2002 es fiúk futama, ahol Horváth Márkó nagyon jó eredménnyel 1:33,3 megnyerte az első futamot, de nem lélegezhettünk fel, mivel a második futamban indult Baranyi Bálint, és az a versenyző, aki a tavalyi évben maga mögé, a 2. helyre utasította Márkót. A második futam nagyon erősnek bizonyult, de a nagy ellenfél, aki szintén megnyerte saját futamát, az utolsó 100 métert nem tudta olyan jól lehúzni, mint Márkó. Ezért nagy izgalmak közepette vettük tudomásul, hogy Horváth Márkó nyerte meg a 2002 es fiúk futamát. Baranyi Bálint sajnos betegséggel küszködött, kevéssel elmaradt a legjobbjától és a 12. lett.

A 2002 es lányoknál Takács Nikolett és Mészáros Loretta állhatott rajthoz. Itt is két futamot rendeztek meg a sok nevezés miatt. Az első futamban Niki indult el és nagyon szép versenyzéssel futamában a 2. helyet szerezte meg, a legjobbját húzva. A második futamban Loretta állt rajthoz ahol a 6. helyet szerezte meg. A két futam időeredményei alapján Takács Nikolett lecsúszott a dobogóról a 4. lett, Mészáros Loretta a 14. helyen végzett, a 30 fős mezőnyből.

Az utolsó Iskolai, számunkra fontos ergométer futam a 2001 es lányok versenye volt, ahol Göde Renáta ült az ergométerre . Igaz a legjobbjától 3 tizeddel elmaradt, de így is megnyerte futamát, és az első helyen végzett.

Az iskolai futamokat délután az igazolt versenyzők országos bajnoksága követte, ahol a táv 1000m. Itt először a 2004 születésű Romsics Lili ált rajthoz. A futamot megelőzően felmerült a kérdés, hogy Lili betegsége miatt a futamon nem fog elindulni, de ő ragaszkodott hozzá, hogy indulni szeretne. A verseny első 500 méteréig nem is volt gond, az edzéseken húzott átlagidővel haladt 2.3. helyen. Ezt követően előjött a betegség miatti fáradtság, és a futam végére az edzéseken többször húzott 1000m es idejéhez képest 16 másodperccel rosszabb lett az eredménye, de így is az 5. helyen végzett. A korábban húzott eredményei alapján a 2. helyért versenghetett volna, ha nincs a betegség.

 A kalocsaiak utolsó futama a leány 13 éves korosztály volt, ahol Ferencz Panna versenyzett. Panna az első 500 m en az élen haladt, kicsit erősebben kezdett, mint ahogy szokott, ez erős verseny szellemének tudható. Mivel ő a futamok második 500m én szokott elhúzni a többiektől, az erős kezdés miatt 6-700. méteren visszább eset teljesítménye, így 3 versenyző meg tudta előzni. Az utolsó métereken hajrába kezdett, így a 3. helyen végzett. A második helyről 1 tizeddel maradt csak le. A díjkiosztón látva az ellenfelei testfelépítését, bizakodhatunk abban, hogy vízen az idén sem talál legyőzőre.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó