Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Kisfiút molesztált az Andokban eltűnt férfi

Szerző: Korsós Éva, – 2013-09-10 16:07:48

Élve került elő az az uruguayi férfi, aki négy hónapja tűnt el az Andokban Chiléből Argentínába vezető útján. A chilei hatóságok gyermekmolesztálás miatt körözték, most kiadatását kérik Argentínától.


Raúl Fernando Gomez Circuneguinak hóvihart követően veszett nyoma májusban, miután motorbiciklije lerobbant – írta a BBC hírportálja. Az argentin hatóságok közlése szerint egy hegyi menedékházban találtak rá 2800 méter magasságban: a férfi kórosan lesoványodott, és kiszáradt állapotban volt. A menedékházban talált ételmaradékokat fogyasztotta el, majd bármit, amit el tudott kapni – például patkányokat is. 

Az északnyugati San Juan tartomány illetékesei véletlenül bukkantak Gomezre, amikor helikopterrel a területre érkeztek, hogy méréseket végezzenek. A legyengült férfi kinyitotta a ház ajtaját, és igyekezett felhívni magára a csapat figyelmét. 
"Ez igazi csoda, még mindig nem tudjuk elhinni, hogy megtörtént" – mondta el José Luis Gioja, San Juan kormányzója a Diario de Cuyo című helyi lapnak. 

Kedden a BBC arról írt, hogy a chilei ügyészség a férfi kiadatását kérte Argentínától, mert Gomez ellen gyermekmolesztálás miatt zajlik eljárás az országban. Azzal vádolják, hogy egy 8 esztendős fiút molesztált.

Sajtóértesülések szerint Gomez a megpróbáltatások következtében húsz kilogrammot fogyott és kiszáradt. Az őt kezelő orvos szerint viszont a férfi hamarosan rendbe jön, és kiengedhetik a kórházból.
1972-ben repülőgép-szerencsétlenség miatt egy uruguayi rögbicsapat tengődött az Andokban 72 napon át. A 45 utasból 16-an maradtak életben, a túlélők az áldozatok maradványaiból táplálkoztak.

(atv)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó