Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

FM100-blog

Kik azok a rádióamatőrök?

Szerző: Füstös Éva, koronaradio.hu – 2016-04-18 11:00:00

Na ki az, aki a mai világban úgy tud kapcsolatot létesíteni a föld bármely pontjával, hogy még internete és mobilja sincs?

A válasz egyszerű és elég régen kezdődött, még a virtuális lét előtt.

Ma van a Rádióamatőrök Világnapja. De kik ŐK?

Erre kerestük a választ a mai KORONAcafé-ban és meg is találtuk Sőt!

A kísérletező kedvű rádióamatőrök sok időt, pénzt és energiát áldozva kedvtelésüknek, keresik az új lehetőségeket. Eközben sok ismeretre tesznek szert, és kísérleteik eredményét helyenként még ma is hasznosítják a professzionális kutatók. Ez nem csak öncélú kikapcsolódás, hanem igen komoly szakmai tanulmány is lehet. Azon fiatalok, akik már gyermekkorban érdeklődnek az elektronika, rádiótechnika, számítástechnika iránt, vagy már művelői valamely területnek, később kiváló szakemberekké válnak.

A rádióamatőr mozgalom történetében külön fejezetet érdemelne azoknak az eseményeknek a sora, amikor a rádióamatőr mindenkori segítőkészségét példázzák. Vészhelyzetek, természeti katasztrófák (árvízveszély, földrengés, hóvihar, légi, tengeri balesetek) esetén hírháló létrehozásával is együttműködnek a nemzeti és nemzetközi hivatalos szervekkel. 

A reggeli műsorban aztán bejelentkezett hozzánk Paksról egy igazi rádióamatőr: Kovács Péter, akivel élmény volt beszélgetni, és kiderült, hogy a KORONAFm100-at is a saját antennáján keresztül hallgatja!

Egy otthoni csendéletet is küldött nekünk. Hát nem irigyeljük a ház asszonyát:)

 

Íme az amatőr rádiózás nemzetközileg elfogadott szimbóluma. A rombuszban található áramköri vázlat az általános rádió alapelemeit tartalmazza: antenna, tekercs és földelés.

 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó