Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Kihallgathatják Kadhafi fiát

Szerző: Korsós Éva, – 2011-10-02 08:29:05

A Líbiát irányító Átmeneti Nemzeti Tanács (ÁNT) képviselői kihallgathatják Moammer Kadhafi megbuktatott vezető másodszülött fiát, Szaadit Nigerben, de a nyugat-afrikai ország egyelőre nem adja ki Tripolinak a férfit - közölte szombat este Marou Amadou igazságügyi miniszter, aki egy személyben a nigeri kormány szóvivője is.

A tárcavezető szerint a két ország közötti együttműködési szerződés alapján Líbia kihallgatókat küldhet Nigerbe amennyiben kérdőre akarja vonni Szaadi Kadhafit, aki három hete menekült az országba. Amadou szerint egyelőre  nem tudni, hogy a Kadhafi-fiút hol vonnák felelősségre, és ha Líbiában állítanák bíróság elé, félő, hogy az eljárás nem lenne pártatlan, és halálra is ítélhetnék. A miniszter azonban utalt rá, megvan a jogi lehetőség arra, hogy Szaadi Kadhafi ügyét egy független nemzetközi bíróság elé utalják. 
   

A bukott Kadhafi-rendszer számos magas rangú tisztségviselője talált menedékre Nigerben, köztük a volt líbiai vezető testőrségének a parancsnoka és a hadsereg két volt tábornoka.

(hirszerzo)


A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó