Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

FM100-blog

Kígyónak lábsó...nekünk fokhagyma+gyömbér és...

Szerző: Mike Szilvia, – 2017-01-26 13:38:47

Kígyónak lábsó, madaraknak fogsor... vagy "itt ez a hagyma, oszt' szoríjja"! Na jó, nem! A mai KORONAcaféban tényleg olyan természetes immunerősítőket, vitaminbomba recepteket kerestünk, melyek TÉNYLEG segítenek átvészelni a telet! Vajon tényleg nyersen kell fogyasztani a zöldségeket, gyümölcsöket? A főzéssel elveszíti a vitaminértékét? Túl lehet tólni a vitaminokat? És miért fújtatott Jani "Ica mama elixírjétől"? A mai KORONAcafé-ból kiderült!

Hirdetés

Hirdetés

Igen, vitaminokból is be lehet sokallni! Például a C-vitamin napi ajánlott beviteli értéke 60–90 milligramm. Ennek több százszorosát nem ajánlatos fogyasztani, mert bár a felesleg kiürül a vizelettel, a túlfogyasztás például veseproblémákat okozhat. Ez egy! De ma már tudjuk azt is, hogy a sárgarépát nem kell nyersen az uzsis dobozba csomagolni, mert az A elővitaminja, a béta-karotin  csak zsírsavak jelenlétében szívódik fel, tehát hasznos lehet kevés zsiradékon roppanósra párolni. Ja, és amin szintén meglepődtünk, hogy a zöldségek, gyümölcsök a leszedés után már veszítenek értékes anyagaikból és a mosással, a megpucolással, sőt a feldarabolással még többet rontunk a helyzeten.

De! Van egy könnyen elkészíthető, olcsó alapanyagokból kevert elixír, ami már több családban bizonyított és többeket mentett meg a meghűléstől, vagy épp húzott ki a papírzsepi halom alól.

Szilva anyósától kapott egy kis üveggel házi készítésű csodaszeréből, amelyet kolleginánk meg is kóstoltatott (először :) ) Janival... Volt ám: "Aszta...", meg "Hűűű..." meg "Haaa". A fokhagymát és a citromot felismerte, de mi kell még? Ica elmondta a receptet, amelynek hála, turmix gépre bőven szüksége volt a tél folyamán, de gyógyszerekre nem! Hogy mire jó Ica csodaszere? Megfázás, vérnyomás, vértisztítás, vitaminpótlás, gyomorbántalmak... és még sorolhatnánk! De inkább mondja el Ő:

 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó