Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Kevesebb a hívő, Obama mégis bárkit leverne

Szerző: Gábor János, – 2010-03-09 12:14:31

Fogyatkozó népszerűsége ellenére Barack Obama simán győzne, ha meg kellene mérkőznie egy elnökválasztáson Hillary Clintonnal vagy George Bushsal - derült ki a Newsmax/Zogby felméréséből. Az amerikaiak 38 százaléka szavazna egy mostani választáson a hivatalban levő elnökre, ha a volt first lady lenne az ellenfele, aki a voksok 30 százalékát tudná összegyűjteni. Ha az ifjabb Bush lenne az ellenfele, akkor Obama 48 százalékot kapna, míg a korábbi elnök a voksok 38 százalékát szerezné meg. A felmérésből az is kiderült: az amerikaiak a jelenlegi elnök és életben levő elődei közül leginkább Obama válságkezelő képességében bíznak.


John Zogby (képünkön), a róla elnevezett közvélemény-kutató cég alapító-elnöke megállapította: bár Amerika-szerte, különösen a függetlenek és mérsékeltek körében csalódás érezhető az Obamával kapcsolatos várakozások terén, a jelenlegi elnök könnyedén nyerne, ha republikánus elődje lenne az ellenfele.

Rávilágított: Bush még mindig bukott elnökként szerepel a köztudatban. Nemcsak az általa hátrahagyott gazdasági válság és a háborúk miatt, a konzervatívok a számlájára írják az állam túlköltekezését is.

Kevesebben szeretik, mint megválasztásakor, mégis verhetetlen Obama:


A válaszolók 29 százaléka gondolja úgy, hogy ő a legalkalmasabb az ország problémáinak kezelésére. A második helyen az előző demokrata párti elnök, Bill Clinton futott be 19 százalékkal. George W. Bush 18, apja, George H. W. Bush 8, végül az ugyancsak demokrata Jimmy Carter mindössze 2 százalékot kapott. Azok körében viszont, akik úgy érzik, hogy az Egyesült Államok jelenleg "rossz irányban halad", csak 4 százalék bízná az ország sorsát Obamára, 31 százaléka Bush vezetését látná szívesen.

(MTI)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó