Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Helyi sport

Két csapat az országos elődöntőben

Szerző: Rumi László, – 2013-02-24 10:36:54

Kecskeméten került sor a Diákolimpia Megyei Döntőjére. Erre a versenyre már csak azok a csapatok juthattak be, amelyek a városkörzeti versenyek 1. vagy 2. helyén végeztek.

Városkörzetünk egyik jelentős eredménye, hogy a megyei döntő mezőnyének több mint egyharmadát mi adtuk. A 19 csapatból hét a mi körzetünk iskoláinak hírnevét erősítette. Ezek közül kettő ráadásul úgy, hogy bekerült az országos elődöntőbe is.

Ezek a sikerek elsősorban annak köszönhetőek, hogy a KSE Torna Szakosztálya és az iskolák között évek óta példásan jó az együttműködés. Különös jelentősége van annak, hogy itt többes számban beszélünk. Emlékezetes, hogy egy iskolából nemenként és korcsoportonként csak egy csapat léphet tovább a jelenlegi felmenő rendszerben.

A megyei döntőről az 1-3. helyezett csapatok indulhatnak az országos elődöntőn. Térségünkből két fiú csapatnak is sikerült felállni a dobogó 3. fokára. Sőt, Princz Barnabás egyéniben is bronzérmes lett. Így a minőségre is büszkék lehetünk. Annál is inkább, mert a lányoknál ebben az évben volt meghatározó a korcsoport váltás. Így a jövőben, ha továbbra is sikerül az együttműködés színvonalát tartani, a felsős lányok eredményei is lehetnek olyan sikeresek, mint az alsósoké már az elmúlt években is voltak. Ehhez az első lépés az volt, hogy a Nagyasszonyunk Katolikus Intézmény eddig nem tudott felsős csapatot kiállítani, most pedig már bejutott a megyei döntőbe.

 A Diákolimpia Megyei Döntőjében az eredményeink:

 I-II. korcsoportos fiúk:

 3. helyezett: Kalocsa és Térsége Ált. Isk. 119,35 pont. Csapattagok: Princz Barnabás, Marosvári Ármin, Máté Árpád Benedek, Szabó Dániel, Antal István, Kürtök Adorján. Felkészítők: Botos János, Csóti Sándor, Kiss Péter János.

2. helyezett egyéni összetettben (holtverseny, sorsolás utáni bronzérem) Princz Barnabás 26,95 pont – Eperföldi Tagiskola.

  II-IV. korcsoportos fiúk:

 3. helyezett: Kalocsa és Térsége Ált. Isk. 125,9 pont. Csapattagok: Sipos Dávid, Papp Dávid, Stefán Alexander, Szentesi Dániel, Sipos Előd, Tóth Krisztián. Felkészítők: Botos János, Csóti Sándor.

4. helyezett: Duna-menti Közoktatási Társulás Dunapataj

 I-II. korcsoport lányok:

 5. helyezett: Kalocsa és Térsége Ált. Isk. 127,7 pont. Csapattagok: Papp Anikó, Sima Petra, Tóth Alexa, Tesch Lorina, Csóti Petra, Markus Ildikó. Felkészítők: Botos János, Farkasné Bagó Emília, Simáné Hodován Éva.

6. helyezett: Nagyasszonyunk Katolikus Intézmény Kalocsa 125,45 pont.

 III-IV. korcsoportos lányok:

 5. helyezett: Kalocsa és Térsége Ált. Isk. Szakmári Tagiskolája 124,95 p. Csapattagok: Szőke Helga, Szőke Gréta, Sándor Rebeka, Sárdi Rafaella, Szappanos Alexandra, Stefán Vanessza. Felkészítő: Botos János.

6. helyezett: Nagyasszonyunk Katolikus Intézmény 122,15 pont.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó