Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Kalóztámadás érte az IMF rendszerét

Szerző: Korsós Éva, – 2011-06-12 15:10:54

Kémtámadás érte az IMF számítógépes rendszerét. A közelmúltban hackerek törték fel a Nemzetközi Valutaalap hálózatát, akik állítólag egy külföldi kormányhoz köthetők. A pénzintézet szóvivője azt mondta: valóban kalóztámadás érte a számítógépeket, de minden rendben van, egyéb részleteket pedig nem közölt.

Ezt megelőzően azonban a Bloomberg hírügynökség azt írta, hogy állítólag egy kémprogramot akartak beépíteni a támadók, az IMF email-rendszere és más dokumentumok is károsodtak. A hírügynökség azt is tudni véli, hogy a támadás még a szexuális bűncselekménnyel vádolt volt vezérigazgató, Dominique Strauss-Kahn letartóztatása, vagyis május 14-e előtt történt. A Világban elővigyázatosságból minden internetes kapcsolatát megszakította az IMF-fel.

A The New York Times című amerikai napilap úgy tudja, hogy az IMF-et az elmúlt hónapokban súlyos és körmönfont támadások érték, s erről szerdán szerzett tudomást a pénzintézet igazgatóbizottsága. A hackertámadások ügyében az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) is nyomoz. 

(klubradio)


A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

Elhunyt Szöllősy Irén


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó