Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Kalóztámadás egy nigériai kikötőben

Szerző: Bneu Edina, – 2012-09-05 11:50:22

Kalózok hatalmukba kerítettek egy szingapúri kőolajszállító hajót a nigériai főváros, Lagos kikötőjében - jelentette a Nemzetközi Tengerészeti Hivatal (BMI).



A Kuala Lumpur-i székhelyű szervezet tájékoztatása szerint a tengeri rablók kedd este támadták meg a tankert, amely 24 fős legénységgel a fedélzetén éppen úton volt a nyílt tenger felé.
Az utóbbi két hétben ez már a harmadik kalóztámadás a nyugat-afrikai Guineai-öbölben. Legutóbb augusztus 28-án foglaltak el tengeri rablók egy görög kőolajszállító hajót 24 fővel a fedélzetén, augusztus 19-én pedig egy brit tanker járt hasonlóan.
A kalózok mindkét esetben kifosztották a kabinokat, az olajat pedig átszivattyúzták egy másik hajóba, de a legénységnek nem esett baja.
A BMI nem adott tájékoztatást a mostani támadás körülményeiről. Noel Choong, a hivatal kalózkodást figyelő információs központjának illetékese annyit közölt, hogy a teljes legénység bezárkózott egy biztonságos kabinba.
A BMI júliusi jelentése szerint január és június között összesen 32 kalóztámadást jelentettek a Guineai-öböl térségéből, míg tavaly összesen 25 ilyen esetet regisztráltak.
(MTI)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó