Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Helyi sport

Kalocsai vidékbajnokokat avattak a Velencei-tónál

Szerző: , forrás: KSE – 2016-06-03 12:47:54

Evezőseink a Velence-tavi Evezőspályán megrendezett Nyílt Vidék Bajnokságon, erős ellen-oldalszélben, fodrozódó hullámok között kellett a sportolóknak versenyezni.

Hirdetés

Hirdetés

A normál súlyú férfi ifjúsági egypárevezősök előfutamban Bocskor Tamás 2. , míg Szalai Szilárd, aki egyébként könnyűsúlyú versenyző, a 3. helyről jutott tovább. A középfutamon Bocskor Tamás óriási, látványos küzdelemmel előzte meg a Külker Evezősklub versenyzőjét, így 3. helyről jutott tovább az „A” döntőbe, míg Szilárd a középfutam 6. helyéről a „B” döntőben indulhatott. Az „A” döntőben Tamás a 6. helyet szerezte meg, Szilárd a „B” döntő 5. helyén ért célba, így összességében az ifik között a 11. helyet érte el.

Ifjúsági versenyzőink számára még egy kemény futamot tartogatott ez a nap. A fiúk dacolva a fáradtsággal, remekül álltak helyt, Bocskor Tamás  ezüstérmet, míg Szalai Szilárd 1. helyet elérve vidékbajnoki aranyérmet vehetett át.

A fiú mini 12 éves egypárevezősök 1000 méteres döntő futamaiban indult Althammer István, aki élete második versenyén szép evezéssel 3. helyen hajózott célba.

A női serdülő egypárevezősök versenyének előfutamaiból László Kíra 2. helyről jutott tovább az „A” döntőbe, ahol a kedvezőtlen körülmények következtében 4. helyen sikerült behajóznia.

A női serdülő kettes korcsoport 1000 méteres egypárevezős futamaiban mérette meg magát Takács Nikolett, aki annak ellenére, hogy még csak tanuló korcsoportú és kezdő evezős, szép evezéssel húzta végig a távot és a 4. helyen lapátolt át a célvonalon.

Kalocsa számára a nap utolsó versenyszáma a leány mini 12 éves 1000 méteres egypárevezősök futamai voltak, ahol Kalocsát Romsics Lili képviselte, aki magabiztos evezéssel húzta végig a távját, így ezüstben csillogó érmet érdemelt.

A nap különleges eseménnyel zárult, a Magyar Evezős Szövetség itt köszöntötte az evezésben olimpiai kvótát szerzett normál súlyú egypárevezős Pétervári-Molnár Bendegúzt, valamint a Simon Béla - Juhász Adrián által képviselt normál súlyú kormányos nélküli kettes egységet, akikért a Riói Olimpián szurkolhatunk!   

A második nap délelőttjén a leány mini 13 éves egypárevezősök 1000 méteres távján szereztek dicsőséget a kalocsai lányok. Ferencz Panna és Romsics Lili indult ebben a számban, ráadásul egy futamba sorsolták a lányokat, így egymás ellen is küzdeniük kellett. Lányaink maguk mögé utasították a futam résztvevőit, Ferencz Panna 1. helyen szerzett vidékbajnoki címet, Romsics Lili a nem kevésbé előkelő 2. helyen futott célba. Lili időeredményét tekintve, ha másik futamba kerül, aranyérmes helyen végzett volna!

A férfi ifjúsági kétpárevezősök erős mezőnyében startolt el a Bocskor Tamás-Szalai Szilárd páros, akik a 2000 méteres távot összehangolt, szép evezéssel, az edzői taktika szerint húzták végig. Az eredmény önmagáért beszél, a fiúk megszerezték a dobogó harmadik fokát

A női tanuló egypárevezősök 1500 méteres távját húzta végig Takács Nikolett, aki végül 5. helyen ért célba. Ebben a kategóriában a mini korcsoportú Ferencz Panna ragyogó teljesítménnyel, fölényesen nyerte a futamát, így újabb vidékbajnoki aranyérmet vehetett át.

A fiú tanuló egypárevezősök között Szalai Andor állt rajthoz, aki egyenletes, szép technikával evezte végig az 1500 méteres távot, teljesítményével ezüstérmet szerzett.

A női serdülő kétpárevezősök előfutamában versenyegyesülésben indult László Kíra kalocsai és Tari Kitti szegedi versenyző. A lányok az előfutamban nem akadtak ellenfélre, így első helyről jutottak az „A” döntőbe, melyet szintén fölényes győzelemmel zártak, ezzel újabb vidékbajnoki címet szerezve zárhattuk a Velence-tavi Nyílt Vidék Bajnokságot.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó