Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

FM100-blog

Kalocsai luxus-fürdőruha és pingálás, hímzés a stúdióban!

Szerző: Gábor János, – 2013-02-27 12:11:26

Na kérem, ez mozgalmas volt! A mai Reggeli Gyorsban kalocsait pingáltunk és hímeztünk - mondjuk ez erős túlzás, de legalább próbálkoztunk... Az apropó: kalocsai minta került a Rebecca fürdőruha luxus kategóriába tartozó bikinijének limitált szériájára, így muszáj volt kicsit többet megtudni azokról az asszonyokról, akik oly\' sokat tettek a népművészet ezen ágáért. Meghívtunk kettőt közülük, aztán megkérdeztük a Rebecca kommunikációs vezetőjét is, hogy vajon mennyibe kerül majd a mindössze 50 példányos sorozat egy-egy darabja, és hol népszerű. A váratlan meglepetés: kiderült, hogy Kalocsán, autentikus mintákkal, valóban hímzéssel készülnek a fürdőruhák!



Miután megérkezett a megfelelő felszereléssel, sőt, az interjú kedvéért népviseletbe öltözött, Tóth Ferencné Terike megkísérelte gyorstalpaló formában átadni Szilvának azt az alapvető tudást, amely elegendő lehet számára, hogy kipingáljon egy bögrét. A kísérlet nem lett hamvába holt, egészen jól festette meg a persze jól előkészített mintát. A jutalma: kiégetés után meg is kapja, és az értékelésen végül erős négyesre vizsgázott (KATT az első médialejátszóra, a cikk alatt!)...



A hímzéssel nekem kellett próbálkozni, és mi tagadás: kissé megijedtem a feladattól, amikor Szabó Károlyné Borika, hímző kiterített elém egy félkész 100x40 cm-es kalocsai terítőt. A feladatom viszont csak egyetlen szirom befejezése volt. A kis felület még így is tartogatott kihívást, és kaptam egy kisebb sokkot, amikor Borika elmondta: ez egy 30 ezer forintos darab... A mintát jól elrontottam, de állítólag ki lehet javítani... Remélem... (második lejátszó)



A népművészek munkássága után időszerű volt többet kiderítenünk magáról a mai témát adó fürdőruha-kollekcióról is. A Rebecca munkatársa, Varró Katalin örömmel mesélt arról, hogy a különleges darabok olyannyira kalocsaiak, hogy a helyi porcelánfestő kft. üzemében készülnek hozzájuk a porcelánkiegészítők, és a hímzést is földi asszonyaink készítik.


A végeredményben 50-70 ezer forintba (!) kerülő bikinik egyébként nagyon népszerűek Dubaiban, vagy akár Cannes-ban és az Egyesült Államokban is, de nem ez az egyetlen produktum, amely városunkhoz kötődik! Tudj meg többet a harmadik médialejátszóra kattintva!

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó