Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Helyi sport

Kalocsai evezősök a Magyar Válogatottban

Szerző: Mike Szilvia, – 2017-05-03 12:00:52

Az elmúlt hétvégén, Szegeden rendezték meg a dr. Simándy Béla emlékversenyt, amely egyben az evezősök válogató versenye is. Ezen a megmérettetésen az evezősök legjobbjai vesznek részt serdülő korcsoporttól a felnőttekig.

Hirdetés

Hirdetés

A KSE sportolói közül ifjúsági egypárevezősben Szalai Szilárd 5. helyén ért célba, ami sajnos nem volt elegendő a továbbjutáshoz, Bocskor Tamás a „B” döntőben állhatott rajthoz, összesítésben a 11. helyet érte el. A lányok mezőnyében Takács Nikolett egypárevezős előfutamában a 3. helyről jutott a döntőbe, ahol egy kicsit gyengébb kezdéssel rajtolt, de 1500 m-ig az igen kecsegtető 3. helyen evezett. Sajnos a táv végére elfáradt, mivel Niki tavaly még tanuló korosztályú volt, a versenytáv 1500 m volt, de így is csak pár másodperc hátránnyal ért be a számára nagyon jó eredménynek számító 5. helyen.

A Magyar Válogatott László Kíra a győri Fehérvári Eszterrel kétpárevezős előfutamukban 1. helyen célba érve jutottak döntőbe. Az első 500 m-en a tavaly is válogatott Ferencváros versenyzői voltak a jobbak. Kíra, mint a kétpárevezős hajó vezérevezőse jól mérte fel a lehetőségeket, és 900 m-nél már az első helyen voltak. 11 másodperccel a többiek előtt értek be, ezzel az eredménnyel egyértelművé vált, hogy Kíra és Eszter a Magyar Válogatott női serdülő kétpárevezős „A” csapatában ülnek május 12-én, a csehországi Brnoban, az Olimpiai Reménységek Versenyén.

A férfi serdülő Szalai Andor ezen a napon egypárevezősben indult, ahol az előfutama 3. helyét elérve jutott tovább a „B” döntőbe, ahol egy kicsit gyenge rajtot követően 5-600 m-ig csak a 4. helyen evezett. A vízre szállás előtti edzői utasításokat betartva igyekezett megtartani az előre megbeszélt csapásszámot, mely szerencsére sikerült és szépen lassan, de biztosan utolérte az előtte haladókat. 1500 m-nél már az első helyért versengett az egyik ellenfelével. Andor ekkor megemelte a csapásszámot, és elkezdett egy hosszú 400 m-es hajrát, melynek eredményeképp az összes futamtársát maga mögé utasította, és több hajóhosszal megnyerte a B döntőt. Összesítve így a 7. helyen végzett, bár időeredményét tekintve a negyedik legjobb időt húzta.

Vasárnap a férfi serdülő kormányos nélküli négypárevezősök között Szalai Andor, mint Magyar Válogatott B hajóegység tagja állhatott rajthoz. Az előfutamot magabiztosan nyerve, a legjobb időt húzva jutottak a döntőbe, ahol az aranyéremért való küzdelem a Magyar Válogatott A (serdülő II. korcsoport) és a Magyar Válogatott B (serdülő I. korcsoport) hajóegység között zajlott. Andor egysége végül 2. helyen végzett. Az elért időeredmény alapján mindkét Magyar Válogatott hajóegység jogot szerzett a május 12-i Olimpiai Reménységek Versenyén való részvételre.

A két kalocsai versenyzőre, László Kírára és Szalai Andorra egy sajnos igen rövid felkészülés vár, és bízunk benne, hogy méltóan képviselik hazánkat a nemzetközi versenyen. Kívánjuk nekik, hogy a legfényesebb éremmel térjenek haza Brnoból!  

 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó