Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

FM100-blog

Kalocsai Dumaszínház: GALÉRIA + beszámoló!

Szerző: Gábor János, – 2011-08-31 11:20:41

A Kalocsai Néplapban e héten megjelenő cikk:

Szezonnyitó Dumaszínház-előadás Kalocsán

Kőhalmi Zoltán és Hajdú Balázs vendégeskedett a Kalocsai Színházban

A helyi színházi évadot már szinte hagyományosan a Showder Klub fellépői nyitják. Idén ebből az alkalomból a legutóbbi kalocsai fellépése után néhány nappal Karinthy-gyűrűssé avanzsált Kőhalmi Zoltán és a fiatalabb stand-up-vonalat képviselő Hajdú Balázs érkezett.



Utóbbi egyik társa, Dombóvári István jóvoltából már azelőtt legendás lett, mielőtt a nagyközönség elé lépett volna, hiszen azonnal megjegyeztük a srácot, aki lassú beszédtempójával „bizonyítja, hogy ha valaki nyugtatókra töményet iszik, akkor annak ez lesz az eredménye”. Az előadást a Balázs nyugodt tempójában mesélt „felét sem hiszem- sztorik” nyitották. Ellenállhatatlan „fegyvere” nyilván az, hogy már arcjátékával, hanghordozásával, megjelenésével olyan hatást kelt, mintha önmaga paródiája lenne. Nem, nem csak mintha – valójában tényleg önmaga paródiája.



A közönség-bűvölő Hajdú után jött az angol hidegvér, a mindig, minden körülmények között vicces Kőhalmi Zoltán. A rádiókabarékban is fel-feltűnő humoristának szinte szabályos színházi közeg sem kell, mivel olyan légkört hoz létre a nézőtéren, ami teljesen elfeledteti velünk, hogy hol ülünk, és vajon illik-e verni az előttünk ülő székét, miközben visítva nevetünk az ölünkbe borulva. Persze hogy illik. Mert ő is azt csinálja. A csordultig telt Kalocsai Dumaszínházban szokás szerint jól szórakoztunk, és fogunk legközelebb is. a szervező Korona FM100 a Szomszédnéni Produkciós Irodát és a Kovács András Pétert hívta az őszi előadásra. Október 28-át tessék a naptárba vésni!


Gábor János
(fotók: Vinczúr Balázs)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó