Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Kadhafi hulláját vonszolja a tömeg - 18+-os VIDEÓ!

Szerző: Gábor János, – 2011-10-20 17:41:17

Halott Moamer Kadhafi - jelentette be Líbia ideiglenes miniszterelnöke, Mahmúd Dzsibril csütörtökön. A megerősítés előtt órákig egymásnak ellentmondó hírek keringtek arról, megölték-e valójában a diktátort, vagy csak lábon lőtték, esetleg fogságba ejtették.

Kadhafi Mutasszim nevű fiát és a titkosszolgálat vezetőjét, Abdullah al-Szenusszit is meggyilkolták a felkelők a tripoli katonai tanács szóvivője szerint. A diktátort menekülés közben lőtték le az új líbiai vezetés fegyveresei, amikor megtámadták a házat, ahol Kadafi rejtőzött. - olvasható a CNN-en. Egy szemtanú az Al Dzsazíra arab hírtelevíziónak azt mondta, Kadhafi egy gödörben bújt el, és amikor megtalálták, azt kiabálta, ne lőjenek.



A diktátor szülővárosában, Szirtben bujdokolt, a hozzá hű erők utolsó állásait csütörtökön morzsolták itt fel a lázadók.

Egy Abubaker Szaad nevű férfi, aki kilenc éven át volt Kadafi tanácsadója, azt állította, hogy sosem látta a diktátort két éjszakán át ugyanazon a helyen aludni. "Ez az ember 42 éve rejtőzik." Szaaad örömét fejezte ki, hogy ennek ellenére sikerült Szirtben megölniük őt.

A líbiai hírközlési miniszter, Mahmoud Shammam kijelentette, "Kadafi már történelem"

A hírt követően Tripoliban óriási ünneplés tört ki. Az euronews hírtelevízión látott videó szerint az emberek az utcára szaladtak, a levegőbe lövöldöztek, autókkal vonultak fel dudálva, és azt kiabálták, "A líbiaiak végre szabadok."

A héten Tripoliban járt Hillary Clinton amerikai külügyminiszter nem tudta megerősíteni Kadafi halálhírét, de elmondta, ez utat nyitna egy új kormány megalakításának.

A Moammer Kadhafi haláláról szóló hírek azt jelzik, hogy véget ért az önkényuralom és az elnyomás időszaka, amelytől oly hosszú ideig szenvedett a líbiai nép - hangsúlyozta csütörtök délután közzétett közös nyilatkozatában Herman Van Rompuy, az Európai Tanács, valamint José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke.

A brüsszeli állásfoglalás szerint Líbia most új lapot kezdhet saját történelmében, és elindulhat az új, demokratikus úton.

Van Rompuy és Barroso felszólította a líbiai Átmeneti Nemzeti Tanácsot, hogy törekedjen a széles alapokon nyugvó megbékélés folyamatára, ebbe vonja be valamennyi líbiait, tegye lehetővé az országban a demokratikus, békés és átlátható átmenetet.

Napvilágot látott egy hátborzongató videó, amelyet az al-Dzsazíra mutatott be, Kadhafit véres fejjel láttatja, amint a porban fekszik, és a katonák vonszolják. A felvétel hitelességét egyelőre nem erősítették meg...

Figyelem! Megrázó képek! Gyenge idegzetűek ne nézzék meg!

Ez a videó a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvény besorolása szerint a kiskorúakra veszélyes kategóriába tartozik. Ha te kiskorú vagy, semmiképp ne nézd meg. Ha ön felnőtt és szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot.



Népszava
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó