Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Helyi sport

Jól kezdett, hibázott majd javított a Qualisport

Szerző: , – 2018-01-05 11:18:35

Remek eredménnyel kezdte a Qualisport Racing együttese a 2018-as Africa Eco Race-t: a marokkói nyitószakaszon Kovács Miklós pilóta és legénysége a minden eddiginél népesebb kamionos kategóriában a 3. időt repesztette, a Dakar-ralikról átpártolt legendás De Rooy istálló két Iveco-egysége, a kétszeres Dakar-győztes Gerard de Rooy, valamint csapattársa, Wuf van Ginkel mögött.

Hirdetés

Hirdetés

„Sajnos adódtak kisebb gondjaink, mert meghibásodott a méterszámlálónk és nem működött a Sentinel sem, így az óriási porban nem tudtunk jelzést adni az utolért Mercedes kamionnal, amelyikkel csatáztunk. A hosszú hajóút után megkaptuk az első ízelítőt, holnap pedig már belecsapunk a javába!” – nyilatkozta a Qualisport Racing pilótája, miután 1 óra és 11 perc alatt teljesítették a Nador és Dar Kaoura között bonyolított nyitószakaszt.

A magyar egységről másnap elmondható volt, hogy sokkal több volt a Qualisport Racing kamionosai számára, mint amennyit sikerült kihozniuk abból. Kovács Miklós és legénysége sokáig a kategória 2. helyén szelte a sivatagi kilométereket, a szakasz vége azonban megtréfálta a Scania-triót. Kovács Miklós és két állandó társa, Czeglédi Péter navigátor és Ács László fedélzeti szerelő a nyitónapon remekelt, és ezúttal is közel álltak ahhoz, hogy nagyot alakítsanak a minden eddiginél népesebb, 12 egységet felvonultató kamionos mezőnyben. „a harmadik ellenőrzőpontig minden tökéletesen alakult. Utolértük az egyik ellenfelünket, akinek műszaki problémája volt, így a kamionok között a második helyen haladtunk. Ezt követte az utolsó, nagyjából 30 kilométeres dűnesor, ahol minden egészen jól alakult, mentünk mint az őrültek, de sajnos olyan 40 kilométerrel a cél előtt vétettem egy hibát, túl bátran mentem fel az egyik dűnére és fennakadtunk a tetején. Ennek az lett a vége, hogy közel két órán át ásnunk kellett és többen is elmentek mellettünk, így visszaestünk” – idézte fel a nap történéseit Kovács Miklós, miután a 7 óra 15 perces idővel a kamionos kategória 6. helyén teljesítették a szakaszt.

Aztán: Húzós nap volt, de túl vagyunk rajta!” Így értékelt Kovács Miklós, a Qualisport Racing pilótája, miután a kamionos kategória 4. legjobb idejét teljesítette egységével a 2018-as Africa Eco Race harmadik versenynapján, Marokkóban, Agdal és Assa között.

Ez egy maratoni derbi, a dakari Rózsaszín tóig tartó útvonal hossza 6000 kilométer, s mivel még nagyon az elején járnak, ebben a fázisban még csak veszíteni lehet. A mai penzumot köves, sziklás, de gyors terepre írták a szervezők, aki pedig túlvállalta magát (nem volt nehéz, hiszen az ilyen körülmények arra ösztönzik az embert, hogy tapossa a gázt, ahogyan csak bírja), az nagy árat fizetett érte. Így járt például a De Rooy-Iveco csapat második számú pilótája, Wuf van Ginkel, akinek véget ért a verseny, s nagy valószínűség szerint ugyanez történik a Qualisport Racing kamionosainak egyik régi kedves versenytársával, az MAN-es portugál pilótanő, Elisabete Jacinto egységével is.

Kovácsék megúszták néhány defekttel a végeláthatatlan porfelhőben: a Scania Qualisport Torpedo pontosan 5 óra alatt teljesítette a 400 kilométert, ami a kamionos kategóriában a 4. helyre volt elegendő ezen a napon. A higgadtság révén a viadal egyetlen magyar alakulata két pozíciót javított az összesítésben, így jelenleg a monstrumok között a 4. helyen állomásoznak.

 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó