Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Jelszavak millióit lopták el két közösségi oldalról

Szerző: Korsós Éva, – 2012-06-07 10:51:03

Az áldozat a LinkedInt és az eHarmony internetes párkereső.


Számítógépes jelszavak millióit lopták el két nagy internetes szolgáltatótól: a világ legnagyobb üzleti közösségi oldalától, a LinkedIntől és az eHarmony internetes párkeresőtől. A LinkedIn nem közölte, hogy milyen léptékű kárt okozott náluk a behatolás.

Az üzleti közösségi oldalnak a világ több mint 200 országában mintegy 160 millió előfizetője van. Elsősorban vállalatok, munkaközvetítő és fejvadász cégek használják, és számos érzékeny, munkaadókat és munkavállalókat érintő információhoz lehet rajta keresztül hozzáférni a világ 14 nyelvén.

A kaliforniai központú eHarmonynak több mint 150 országból 20 milliónál több regisztrált felhasználója van, s az Ars Technica nevű, üzleti hírekre szakosodott internetes oldal szerint közülük mintegy 1,5 milliónak a jelszavát lopták el. A jelszavak egy részét az eHarmony azóta már megváltoztatta.

Internetbiztonsági szakértők szerint a lopás azért is veszélyes, mert sok internetező ugyanazt a jelszót használja más-más oldalakhoz, így a megszerzett kóddal nagy valószínűséggel hozzá lehet férni Gmail, Amazon, PayPal és egyéb címekhez is.

(hirado.hu)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó