Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Játékfegyverrel lőttek rá a cseh elnökre

Szerző: Korsós Éva, – 2012-09-29 06:33:01

A támadót elvitték, az elnök pedig továbbsétált.

Játék pisztollyal rálőtt Václav Klaus cseh államfőre egy férfi pénteken délután az észak-csehországi Chrastava kisvárosban, amikor az elnök egy hídavatáson a tömegben sétált.

Klausnak a cseh hírtelevízió jelentése szerint semmi baja nem történt és a történteket nem is nagyon akarta kommentálni. Állítólag csak annyit mondott, hogy sok bolond ember van a világon, majd továbbment. A férfit a rendőrség azonnal őrizetbe vette, és elszállította a helyszínről. Klaus a helyszínen maradt, és tovább beszélgetett az ottani politikusokkal és helyi lakosokkal.

Az incidens röviddel 15 óra után történt, amikor Klaus a felújított híd megnyitása után emberekkel körülvéve a hídon sétált és csak az elnök közvetlen közelében állók vették észre.

"Az elnök mellett álltam, amikor egy férfi a másik oldalról Klaus oldalához nyomott egy pisztolyt, és többször meghúzta a ravaszt. Néhány kattanást hallottam, s az első pillanatban, nem is értettem, miről van szó" - mondta Michael Canov, a kisváros polgármestere újságíróknak.

A terepszínű katonai gyakorlóruhába öltözött férfi megpróbált ugyan elfutni és elvegyülni a tömegben, de az elnök testőrei rövidesen elkapták és átadták a rendőrségnek. Az állítólag 26 éves férfi kihallgatása folyamatban van. Szemtanúk szerint a férfi egy harci játékoknál használatos, úgynevezett airsoft pisztollyal volt felfegyverezve, amely "alacsony energiájú" légfegyvernek számít, és műanyag gömblövedékeket lő ki.

(hir24)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó