Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Film, premier

Jackson sokat mutat: képek és werkfilm a Hobbitból!

Szerző: Gábor János, – 2011-04-14 18:14:36

Lehet, hogy túl sok poént lő le a rendező a következő évek egyik legjobban várt filmjének látványvilágából, de az kétségtelen, hogy ilyet még senki sem nagyon csinált! Peter Jackson vállalta, hogy Facebook-oldalán folyamatosan tudósít a készülő Hobbit munkálatairól. Az üzenőfal megnyitásakor fotó- és videóbejegyzéseket, rövid élménybeszámolókat ígért, és nem is maradt adósa az őt eddig lájkoló 154 ezer fannak...

Ékes bizonyíték, hogy április 11-én elcsattant az első csapó:



A lelkes rendező persze 3D-ben szeretné elkápráztatni a Középföldére már mintegy 10 éve visszavágyó mozirajongókat, és ezzel a technológiával is készül a film. Jackson büszkén mutatta meg a nagyon várt barlangjelenet felvételét:



Gyakorlatilag ezzel a momentummal kezdődik a Tolkien világában élő népek vesszőfutása: a barlangban cserél gazdát az Egy Gyűrű, amikor Zsákos Bilbó csellel kicsalja azt Gollamtól. Jackson a fotók mellé videóbeszámolót is ígért a rajongóknak, amivel rendesen felkorbácsolta azok kedélyeit, és persze nem szűnő kíváncsiságát. Pár napon belül el is helyezett a közösségi oldalon egy több mint 10 perces kisfilmet, amelyből kiderül többek között, hogy a rendező újra felépíttette a Zsáklakot és Hobbitfalvát. Ezen túlmenően láthatunk páncélokat, kardokat, szörnyeket (egyelőre habszivacsból), de nem sok ez egy kicsit?



Olyan, mintha a bűvész megengedné a közönségének, hogy benézzen a paraván mögé, mielőtt kettéfűrészeli a csajt. Pedig az egész a végeredménytől érdekes! Mindenesetre Jacksonban aligha csalódunk. A bemutatottakon túl még biztosan sok meglepetést tartogat minden idők egyik legdrágább (kétrészes) filmje (a büdzsé kb. 500 millió dollárra rúg), amelyben az új karaktereken túl sok ismerős arc visszaköszön. Itt lesz többek közt Ian McKellen (Gandalf), Andy Serkis (Gollam), Orlando Bloom (Legolas), Elijah Wood (Frodó) és Christopher Lee (Szarumán). Közülük sokan nem is szerepelnek a Hobbit regényváltozatában, hiszen a Hobbit jóval a Gyűrűk ura-történetek előtt játszódik, ergo sok plusz elemet hoznak be az alkotók az egészet megelőző Szilmarilok c. kötetből, majd a Gyűrűk ura-könyvekből is.

Premierek: A Hobbit 1. - 2012. december 19., A Hobbit 2. - 2013. december.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó