Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Film, premier

Jackson és Spielberg együtt \"sajttájozott\" a Comic Con-on!

Szerző: Gábor János, – 2011-07-23 10:20:22

A két rendezőlegenda, Steven Spielberg és Peter Jackson együtt érkezett San Diego-ba, a Comic Con-ra, hogy közös sajtótájékoztatón népszerűsítsék együttműködésük legutóbbi gyümölcsét, a Tintin kalandjai - Az egyszarvú titka c. animációs filmet, de a novemberben érkező mozin kívül sok távlati tervet és érdekességet elárultak még. Spielberg itt jelentette be például, hogy elkészíti a Jurassic Park 4-et, amelynek a forgatókönyve már ott hever az asztalán, és ő maga írta, néhány partnerrel.



"A Jurassic Park 2-3 éven belül elkészül" - mondta a rendező a sikerszériáról, amelynek legutóbbi, harmadik epizódja 10 éve járta meg a mozikat, és 365 millió dollárt jövedelmezett. A legelső rész egyébként a maga nemében úttörő volt, és nem csak mert addig sosem látott kasszasiker lett, hanem mert az a \'93-as film volt az első, amelyben számítógépes grafika alkalmazásával készültek a trükkök. Ehhez képest a Tintin-hez már a legfejlettebb, "motion capture" technológiát alkalmazták, amely lehetővé tette, hogy az animált szereplőkhöz a lehető leghűbben átmentsék a színészek (többek között Jamie Bell és Daniel Craig) arcjátékát.



Mint kiderült, Spielberg sosem volt nagy rajongója Tintinnek, nem úgy a moziban Weta nevű speciális effektusokat gyártó cégével közreműködő Peter Jackson, aki elmondta, hogy már vagy 25 éve várja ezt a filmet. A Gyűrűk urát készítő direktor egyébként pont rendes szabadságát megszakítva érkezett San Diegoba, és mint kiderült, a rövid szünet után még mintegy 200 forgatási nap vár rá legújabb, A Hobbit c. filmje miatt, ami a sikertrilógia előzménykötetét dolgozza fel (egyébként két részben és 3D-ben). Az első fotók a Hobbitból ITT, na meg az IMDb-n.

A két filmes óriás sajtótájékoztatója nem mindennapi cukisággal ért véget. A hallgatóság soraiban feltűnt egy férfi, aki a pólójára egy Spielberg-hez intézett üzenetet nyomtatott. Eszerint szeretett volna kezet rázni a rendezővel. Spielberg-nek volt hozzá humora (a nagykivetítőt figyeld):




További cikkek, videók, képek - olvass többet:
Utállak Spielberg, a lovaddal együtt!
Az első "on the set"-fotók a Hobbitból!
Kiderült, hogy Spielberg miatt repült a Transformers-ből Megan Fox
Már hivatalos, hogy mikor jönnek a Hobbit-filmek!
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó