Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Helyi sport

Ismét két izgalmas verseny az úszóknál

Szerző: Rumi László, – 2011-11-23 11:34:32

Óriási lelkesedés mellett zajlott a XX. Kalocsa Kupa és a Sztankovics István „TYUTYU” emlékszám. Sajnos az egyesületek nehéz anyagi helyzete és a járványok megmutatkoztak a létszámon, hiszen csak a meghívott egyesületek fele tudott eljönni. Ennek ellenére is közel száz versenyző indult a rangos megmérettetésen, amelyet Dr. Filvig Géza, az egyesület elnöke felkérésére, Török Ferenc Kalocsa város polgármestere nyitott meg. Mivel a szervezők úgy döntöttek, hogy az emlékszám 50 méter helyett 25 méter legyen, sokkal nagyobb érdeklődést váltott ki a Tyutyu barátok, szülők és a szimpatizánsok körében is. Nagy öröm volt, hogy olyanok is úsztak barátunk emlékért, akik annakidején más egyesületeknél versenyeztek. A sport és a mozgás szeretetét bemutatta a város polgármestere is, aki szintén indult az emlékszámban, mégpedig a hármas pályán, oldalán Dr. Filvig Gézával és a csapat edzőivel, Busa Attilával és Tompai Gáborral. A profi sportolók között az első három helyért nagy csata zajlott, ahol egykori kiváló versenyzőnk, Petróczki Dani lett a második. Az amatőr indulók is szinte fej-fej mellet értek célba, ezért a versenybíróság és a célbírók döntése alapján, mindenki szoros küzdelemben negyedik lett, és vehette át a Sztankovics „TYUTYU” emlék kupát, amit az önkormányzat sajtószóvivője, Katusné Dávid Edit adott át a résztvevőknek. Ezután egy perces néma csenddel emlékeztünk. A város képviselőjeként és szurkolóként jelen volt ifjabb Dr. Filvig Géza, valamint Rumi László, aki a médiát is képviselte.

A versenyzőink is kitettek magukért, hiszen ezen a versenyen 14 arany, 5 ezüst és 7 bronzérmet szereztek. Az érmeket a város sportfelügyelője Szűcs László adta át, aki részt vett ezen a sporteseményen is, és elismerően beszélt arról, hogy ez a sportág is jó irányba halad. Matos Balázs (1998) a tőle megszokott időkkel és precizitással mind a négy versenyszámot megnyerte, amiben rajthoz állt. Szabó Vivien (2000) megingott mellúszásban, ahol második lett, egyébként ő is mindent megnyert. Ferenczi Anna (2001) szintén mellúszásban lett „csak” második, pedig még javítani is tudott legjobb idején. Minden más versenyszámában első lett. Nem maradhatott le a csapat kedvence sem, Tóth Ernák (2002), aki három aranyat és háton egy ezüstérmet vehetett át. Busa Barbara (2001) bronz érmet szerzett mellen és gyorson, majd 100 méter vegyesen  szenzációsan jó idővel lett második. Fekete Mátyás (1999) ismét jó formában versenyzett, így a sok hiányzás ellenére is minden számában harmadikként ért célba. Edzője az elért időeredményeivel is elégedett volt. Horváth Bendegúz (2000) fő számában, 100 méter mellen harmadik helyet szerzett, és 100 méter vegyesen is csak hajszállal maradt le a dobogóról. Busa Dóra (1998) mellúszása sajnos nem sikerült, itt negyedik lett, ám háton már a bronzérmet akaszthatták a nyakába. Németh Tamás (2001) még nem régóta koptatja a vizet, de edzője szerint jó a technikája, és lehet még eredményes, csak meg kell erősödnie. Jól mutatja ezt a mellúszásban elért negyedik helyezése.

A váltókban is jeleskedtek fiataljaink. A 4x50 méter fiú gyors váltóban második lett Matos Balázs, Horváth Bendegúz, Tóth Ernák és Fekete Mátyás. A 4x50 méteres leány gyors váltóban első lett, még a fiúk idejét is négy másodperccel felülmúlva az „A” csapat, Tóth Mikolt, Busa Barbara, Ferenczi Anna és Szabó Vivien. „B” csapatunk Busa Dóra, Dienes Dominika, Katona Petra és Réfy Stefánia összeállításban negyedik lett. Ők szintén megérdemlik az elismerést. A versenyek hibája, hogy nem lehet mindenki díjazott, de vannak, akik megérdemlik a dicséretet, mint Rusenkó Luca (2001) és Matos Andrea (2001), akik szinte soha nem hiányoznak az edzésekről, szó nélkül ússzák a napi sok ezer méterüket, és mégsem kerültek dobogóra vagy a váltóba. Nekik további kitartást és további szorgalmat kívánunk, biztos, hogy lesz ez még másként is. Hasonlókat mondhatunk az idén tanult versenyzőknek, aki szintén indultak gyors és mellúszásban, és igazán profiként szerepeltek. Guzsván Hédi (2003), Horváth Zsombor (2003), Lakatos Bence (2005), Boromisza Gréta (2002), Balogh Zsanett (2003) és Deák Kíra (2003) annak ellenére, hogy két-három évvel idősebbekkel indultak, a középmezőnyben tudtak végezni. Külön köszönjük a Kalocsavíz Kft. igazgatójának, Szigeti Attilának a támogatását, valamint Tóth István uszodavezető segítségét, és nem utolsó sorban a volt úszók, szülők és volt kollégák, barátok segítségét. Nélkülük nem lehetett volna lebonyolítani ezt a színvonalas versenyt.

M. G.
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó