Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Iraki tűzszerészek fognak Szlovákiában tanulni

Szerző: Bneu Edina, – 2011-02-17 17:14:14

„Mindent megteszünk azért, hogy az iraki katonák nálunk tanulják meg az aknamentesítést a Boženával”- jelentette ki Ľubomír Galko védelmi miniszter.

Iraknak 28 ilyen berendezés van a birtokában, ám a tűzszerészek ezek pontos használatát eddig nem ismerték. Tűzszerészei oktatására Irak hivatalosan a NATO-t kérte fel, ám épp Szlovákia és a trencséni EOD központ a rendszergazdája ennek a tevékenységnek.

Matheel Dhayiff Majeed Al-Sabtim nagykövettel tartott keddi megbeszélésén a szlovák védelmi miniszter a két tárca szorosabb együttműködésében egyezett meg. Galko ígéretet tett annak a kérésnek a teljesítésére is, hogy az iraki védelmi tárca munkatársai hozzánk jöjjenek szakmai kiküldetésre. Az együttműködés részleteit a kétoldalú bizottság dolgozza ki.

 

Al-Sabti iraki nagykövet nagyra értékelte országa jó kapcsolatát Szlovákiával. Ugyanakkor meglepetésének adott hangot amiatt, hogy Irak újjáépítésébe a szlovák vállalatok nem kapcsolódnak be olyan mértékben, mint mások. A nagykövet szerint indokolatlan a biztonság miatti félelmük, mert az országban nyugalom van. Az amerikaiakon kívül német, francia, holland és olasz cégek vannak jelen Irakban, és nincsenek problémáik. Sőt, az utóbbi időben a cseh jelenlét is erőteljes lett Irakban, hangsúlyozta Al-Sabati nagykövet.

 

(sita / parameter.sk)

 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó