Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

FM100-blog

Igyál jókedvre hangoló gyógyteákat!

Szerző: Lukács Kata, – 2013-10-08 14:04:06

Közismert a különböző gyógynövények egészségre gyakorolt hatása. De nemcsak a testi, hanem a lelki bajokra, illetve azok megelőzésére, a jókedv, jó közérzet fenntartására is alkalmas sok gyógynövényből készült forrázat, tea.

Citromfű (Melissa officinalis)
 
A frissen szedett vagy a drogériákban, patikákban található szárított leveleiből készített teája ideg- és szívnyugtató, görcsoldó (pl. menzesz, migrén esetén) hatású. Sikerrel alkalmazható a lehangoltság és a depresszió elmulasztására is.
 
Levendula (Lavandula angustifolia)
 
A levendulát mindenki ismeri, főként a molyűző illata miatt. De nem csak ezért hasznos. A levendulából készült tea és ital idegerősítő-, nyugtató-, altató-, vérnyomáscsökkentő-, menstruációs- és gyomorgörcs oldó hatású. De emellett tisztítja és lecsendesíti a gondolatokat és hatásos hangulatingadozások ellen, ezáltal támogatja a testi-lelki harmóniát…

Orbáncfű

A benne lévő hatóanyagoknak köszönhetően segíti elő a pihentető alvást. Kiváló nyugtatószer, a depresszióknál az egyik legtöbbet alkalmazott természetes szer.
De sikerrel használják ideges szívpanaszoknál is.



Bors(os)menta

A belőle készített főzet a simaizom-görcsök oldásán (pl. menstruációnál) túl, alkalmas a gyomor- és a bélrendszer nyálkahártyájának nyugtatására is. De nemcsak a szervekre hat így. A lelki „görcsöket” is oldani tudja és kis mennyiségben fogyasztva ellazít, segít az elalvásban is (nagyobb mennyiségben felpörgethet).
 
Összefoglalva: a jókedvre hangoló pár szem csokoládét egy-két bögre felvidító gyógyteával leöblíteni.
 
(pozitivnap.hu)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó