Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Helyi sport

Így végeztek a kalocsaiak az íjász VB-n

Szerző: Mike Szilvia, – 2016-09-06 13:07:21

Múlthéten rendezték meg Gyulán a Történelmi Íjász Világbajnokságot. A 22 résztvevő ország mellett ott volt hazai oldalról a kalocsai Sárköz Íjász Egyesület két ifjú tehetsége, Huszár Bertold és Andrékovics Balázs.

Hirdetés

Hirdetés

Szerdán, csütörtökön és pénteken zajlottak le a kvalifikációs versenyek ügyességi, céllövő és 3D pályákon. A kalocsai egyesület vezetője, Jenei Attila szerint az alkalmazott szabályrendszer hagyott maga után kivetni valót, hiszen mindhárom napon Balázsnak 50% felett, Bertoldnak 55% felett kellett teljesítenie. Ez sajnos egyiküknek sem sikerült, amiben technikai problémák is közrejátszottak. Balázs pénteken 72%-ot lőtt, amellyel aznap toronymagasan az első lett, összesítettben pedig hetedik. Még érdekesebb, hogy Bertold a pontjai alapján kategóriájának a második legjobbja, ám mégsem állt dobogóra, hiszen a „büntető” plusz százalékok miatt nem vehetett részt a döntőben. Itt egy árva ifjú lőtt a döntőben, annak ellenére, hogy öten is voltak a mezőnyben.

Így kvalifikáció nélküli összesítettben Balázs a a mini történelmi íjas kategóriában 7., míg Bertold a kadet vadászíjas fiúk mezőnyében 2. helyen végzett.

Jenei Attila így summázta a történelmi VB eseményeit: A fiúkra nagyon büszke vagyok. A teljesítményük igazolja, hogy van helyük egy ilyen nemzetközi mezőnyben.  Másrészről viszont ez a szabályrendszer igazságtalan, maga a verseny pedig egyáltalán nem gyermekbarát. Így nem lehet utánpótlást nevelni. Sok csalódott gyermekarcot láttam.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó