Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Film, premier

Hülyék vágják haza a 3D-s Alice sikerét

Szerző: Gábor János, – 2010-02-20 12:21:22

Csírájában fojtanák el Tim Burton új filmjének sikerét, pedig az előzetes vetítés után a kritikusok állítják: az Alice Csodaországban akár az Avatar egyeduralmát is megdöntheti a mozikban. Illetve csak dönthetné, hisz a Daily Mail értesülése szerint egy színfalak mögötti vita miatt úgy néz ki, a világ legtöbb mozijában nem vetítik majd.



A főszerepben az állítólag megint zseniális Johnny Depp - bár a sminktől ezúttal nem sok látszik belőle...

A Lewis Carroll művéből készült, 3D-s, félelmetes látványrendszerrel operáló alkotást a Disney gyártotta, ám egy átgondolatlan terjesztési elképzelés miatt most alávágnának a sikernek. A stúdió ugyanis már a március 4-i bemutató után három héttel DVD-n terjesztené a filmet – a szokásos 17 hét helyett –, emiatt Anglia, Hollandia, Olaszország és az USA legnagyobb multiplexjei már nem is tűzik műsorra. Szerintük felesleges megvenni a kópiát, ha aztán mindenki DVD-n nézi a filmet.

Íme a biztató előzetes - kár lenne kihagyni:


Pedig Tim Burton mindent megtett, hogy letaszítsa minden idők legsikeresebb és legnagyobb bevételt produkáló filmjét, az Avatart a trónról. Akárcsak James Cameron, ő is évtizedeken át készült az Alice Csodaországban  megvalósítására, az Avatarhoz hasonlóan három dimenzióban kalauzol el minket egy soha nem látott világba. Az Alice Csodaországban már  csak  azért is esélyes az Avatarral szemben, mert míg Cameron történetét a rajongók is gyengécskének ítélték, a Carroll-féle történet egy igazi filozófus, gondolkodó elme szüleménye, s a világirodalom egyik legmeghatározóbb üzenete.

–  Lewis  Carroll  azért  írta meg 150 évvel ezelőtt Alice történetét, hogy megmutassa a világnak, szórakoztató formában is el lehet gondolkodtatni, és felnőtteknek is lehet mesét írni – mondta Tim Burton rendező. – Tragikus lenne, ha 150 évvel később még mindig ott tartanánk, hogy a pénz és a korlátoltság miatt újból elsikkadna az üzenet.


Magyarország mindenesetre hozzájárulhat ahhoz, hogy az Alice Csodaországban üzenete eljusson az emberekhez, és Burton (fenti kép) bevételeit is szaporíthatjuk, hiszen március 4-től szinte az összes nagy mozihálózat műsorra tűzi nálunk a filmet.

K. Á. - Blikk

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó