Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Film, premier

Húha: dögös lett Cameron barlang-thrillere!

Szerző: Gábor János, – 2011-01-23 17:10:16

James Cameron nevével hirdetik a Sanctum c. thrillert, amelynek társproducere volt az Avatar és a Titanic alkotója. Nem csoda, hogy a rendező-író érdeklődött a téma iránt, hiszen a víz alatti jeleneteket vastagon tartalmazó mozi 3D-ben forgott, és korábbi nyilatkozatok szerint az Avatar 2-3-ban komoly jelentőséget kapnak majd Pandora tengerei* (lsd. a lap alján).

James Cameron (középen) egy a forgatás helyszínén adott sajtókonferencián:



Cameronnak ujjgyakorlat is lehetett ez a film, mielőtt belefog, hogy térhatásban víz alatt nyűgözzön le minket. Kérdés, hogy nem lesz-e sok az érzékenyebb gyomrúaknak már a Sanctum kábítása. Ez a film látványban nagyon üt, és a feszültségre se lehet panasz az előzetes alapján... Szétvág az ideg:


A filmet tehát megtörtént események ihlették. Adott egy felfedező csapat, akik szeretnék feltérképezni a világ utolsó feltáratlan és egyben legnagyobb barlangrendszerét. Aztán, mire alászállnak a monumentális tölcsérbe, jön a felszínen egy trópusi vihar, és kész a baj. Meg kell harcolniuk a vízzel, a hőséggel, a légszomjjal, na meg egymással, hogy legyőzzék a pánikot, és megtalálják a kivezető utat a tenger felé, víz alatt.



A Sanctum március 17-től látható a magyar mozikban - erősen ajánljuk a forgalmazónak, hogy 3D-ben is!

* Fakultatív adalék: a fickó (Cameron) nem viccel. Azt tervezi, hogy az Avatar 2-höz az ún. Challanger Deep-nél forgat majd jeleneteket. Ez a Marianna árok és egyben a Föld legmélyebb pontja (a mai napig csak egy expedíció jutott el eddig, 1966-ban - azóta sem próbálkozott senki...)! Azt egyelőre nem tudni, hogy szeretné kivitelezni, mert még a legendásan erős orosz katonai tengeralattjárók sem képesek ilyen mélyre merülni, ugyanis tűrőképességüknek többszöröse az ottani nyomás (több mint 10 km-es a mélység!). Borítékolhatóan újabb rekord dől meg a legdrágább film kategóriájában...



Az Avatar 2-re egyébként 2014-ig, a záróepizódra 2015-ig kell várni.
Ezek főszereplői is Zoe Saldana és Sam Worthington lesznek, sőt azt pletykálják, hogy Sigourney Weaver visszatér, ami külön érdekes, mert az ő karaktere elég egyértelműen elhalálozott az első epizódban...

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó