Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Hoppá, ítélkezhet Magyarországról az Európai Bizottság

Szerző: Bneu Edina, – 2012-01-04 11:39:58

Több Magyarországot érintő ügyben hozhat politikai döntést az Európai Bizottság jövő szerdai ülésén - írja a Bruxinfo brüsszeli értesülései alapján.



A portál értesülései szerint Magyarországgal kapcsolatban négy dosszié van a bizottság előtt: az igazságügyi törvény (Viviane Reding állampolgársági jogi biztos által figyelemmel kísért ügyek), a jegybanktörvény (Olli Rehn pénzügyi biztos reszortja) a hazánkkal szemben folyó deficiteljárás következő állomása és a tárgyalások esetleges megkezdése a Magyarország által az IMF-től és az EU-tól kért elővigyázatossági hitelmegállapodásról.
A lap információi szerint az Európai Bizottság az első hárommal kapcsolatban már konkrét lépésekre szánthatja el magát az EB. A Bruxinfo azt írja, hogy Bizottság a várhatóan a hét végéig befejeződő jogi vizsgálatok eredményének függvényében legkorábban már szerdán döntést hozhat arról, hogy kötelezettségszegési eljárást indítson-e a december 30-án elfogadott jegybanktörvény miatt.
José Manuel Barroso legutóbbi, december 26-i keltezésű levelében a portál értesülése szerint már előrevetítette a címzett magyar kormányfőnek, hogy a Bizottság az EU-szerződés 258-as paragrafusa alapján kötelezettségszegési eljárást indíthat hazánkkal szemben. A portál tudomása szerint ez lenne az első eset, hogy Brüsszel eljárást kezdeményez egy tagállammal szemben a jegybank függetlenségére vonatkozó rendelkezések vélt megsértése miatt.
(bruxifo.hu/portfolio.hu)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó