Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Film, premier

Holtpont: remake-elik a Reeves-Swayze páros klasszikusát!

Szerző: Gábor János, – 2011-09-13 11:14:21

Annak ellenére, hogy az 1991-es szörf-akciófilm, a Holtpont csak szolid mozis karriert könyvelhetett el, az utóélete igazán impozáns. A popkultúra egyik elismert darabja lett - későbbi filmes utalásainak (pl. a kiváló, 2007-es Vaskabátokban megjelenő futó-jelenet) és a Point Break Live! c. valóságshownak köszönhetően.



Az eredetit a Bombák földjén Oscar-díjas rendezője, Kathryn Bigelow (James Cameron ex-neje - a sikerrendező producerként is beszállt) jegyzi, most pedig a Warner Bros. és az Alcon Entertainment szeretné elkészíteni. Szándékuk komolyságát jelzi, hogy máris keresik a film rendezőjét, hiszen a forgatókönyv már ott van az íróasztalon (a Salt írója, Kurt Wimmer készítette), és a jogokat is megszerezték, a 20th Anniversary-tól.



Az eredeti moziban Keanu Reeves játssza azt az FBI ügynököt, aki beépül a bankokat vicces maszkokban fosztogató, Patrick Swayze vezette, szörfös rablóbanda tagjai közé, hogy a bizalmukba férkőzve buktassa le őket, ám időközben nagyon is megtetszik neki a nyárban élő csapat életigenlése, és ez dilemmák elé állítja. A producerek lelkesek, és nagyon elégedettek a forgatókönyvvel. Aztán el ne szúrják, csókolom - kár lenne érte!

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó