Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Hillary Clinton befejezi politikai pályafutását

Szerző: Bneu Edina, – 2011-03-17 12:45:51

Hillary Clinton amerikai külügyminiszter egy szerdai interjúban kijelentette, hogy 2012 után nem vállal újabb kormányzati szerepet. Clinton egyben közölte azt is, hogy nem fog újra harcba szállni az elnökségért. Clinton 2008-ban Barack Obama ellenfele volt a demokrata párt elnökjelöltségéért.

 

Amerikai Egyesült Államok"Nem." Ezt a rövid, egyértelmű választ adta Hillary Clinton arra a kérdésre, hogy külügyminiszter marad-e, ha Barack Obama amerikai elnököt 2012-ben újraválasztják. A CNN amerikai hírtelevíziónak adott interjúban ugyanezt a választ adta arra, hogy szeretne-e védelmi miniszter vagy alelnök lenni Obama második hivatali ideje alatt.

Clinton a CNN-nek magyarázatképpen elmondta: a lehető legjobb munkája van és nem tud elképzelni semmi mást, ami ekkora kihívást jelente. Clinton közölte azt is, hogy bár hatalmas élmény volt a 2008-as elnökválasztási kampánya, "nincsen szándékában" újra indulni az elnökségért.

A CNN szerdán nyilvánosságra hozott felmérése szerint az amerikaiak majdnem kétharmada kedvezően ítélte meg külügyminiszter munkáját. Clinton egyike a jobb és baloldalt megosztó politikusoknak, népszerűségi indexe ötven százalék körül mozgott. A CNN közvélemény-kutatásának adatai szerint az emberek 65 százalék értékeli pozitívan a külügyminisztert.

 

(MTI)

 

 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó