Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Hazánkból származó aflatoxinos tejet vontak be a románok

Szerző: Korsós Éva, – 2013-03-08 05:59:38

Magyarországról származó aflatoxinos tejet vontak be a román hatóságok - jelentette be Daniel Constatntin román mezőgazdasági miniszter csütörtökön.



A tárcavezető közölte, hogy a rákkeltő aflatoxinnal szennyezett tejet egy romániai kereskedőnél találták, aki Magyarországról vásárolta a tejet, a második szennyezett adagra pedig egy román tejfeldolgozó cégnél bukkantak rá.
 
A miniszter elmondta, nincs ok a pánikra, hiszen a szennyezett tejet bevonták még mielőtt az üzletek polcaira került volna. A tárcavezető nem közölt részleteket arról, hogy mekkora mennyiségről van szó, illetve hogy az ország mely részén vonták be a tejet.
    "Romániában is elkezdődtek a szigorúbb élelmiszerbiztonsági ellenőrzések, és ahogy haladunk, újabb és újabb dolgok derülnek ki" - mondta a miniszter, aki szerint a legújabb élelmiszerbiztonsági figyelmeztetést a tejpiacon kellett kiadni az aflatoxinnal szennyezett áru miatt.
   
Romániában ez az első eset, amiről a hatóságok bejelentést tesznek azt követően, hogy február közepén Szerbiában kirobbant az aflatoxinos tejbotrány.

(MTI)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó