Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Hatalmas kibertámadás érte az USA-t

Szerző: Korsós Éva, forrás:origo – 2016-10-22 09:21:43

Hatalmas kibertámadás érte az Egyesült Államokban internetes világcégek és médiumok szervereit, először a keleti parton és Texasban, majd a nyugati parton. Órákig elérhetetlen volt például a Twitter, az eBay, a CNN, a New York Times, a Netflix és az HBO.

Tömeges hackertámadás érte az Egyesült Államokban több internetes világcég és médium szervereit. Két-három órán keresztül elérhetetlen volt a Yahoo, a Twitter, a Spotify, az eBay vagy például a PayPal portálja, továbbá nem lehetett megnyitni a CNN hírtelevízió, a The New York Times című napilap és a brit The Financial Times oldalait sem.

Zavar volt egyes fizetős televíziós és filmes szolgáltatók - például a Netflix vagy az HBO - elérésében is, és megszakadt az elérhetősége a Dyn doménnév-szolgáltatónak, amely ötszáz alkalmazottjával a világ egyik legnagyobb forgalmú internetes oldala.

A tömeges hackertámadás reggel az Egyesült Királyságból indult, majd a szolgáltatók kifejezetten amerikai szájtjai ellen irányult.

A támadásnak két nagy hulláma volt, az első az Egyesült Államok keleti partvidékét és a déli Texas szövetségi államot érte, a második pedig már inkább a nyugati parton bénított meg weboldalakat.

A szövetségi belbiztonsági minisztérium bejelentette: megindították a vizsgálatot, s minden "lehetséges okot" kivizsgálnak.

Egyelőre nem közölték, hogy kit vagy kiket gyanúsítanak.

 

 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó