Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Helyi sport

Hatalmas kalocsai sikerek a Sumo EB-n

Szerző: Mike Szilvia, – 2014-06-25 15:36:11

Június 13. és 16. között rendezték meg Bulgáriában, Samakov városában a Sumo Európa bajnokságot, ahol nagyszerű eredményeket értek el a magyar korosztályos válogatott tagok, köztük a kalocsai Csörgőék is.

A sport famíliából az édesapa, Csörgő Tibor felkészítőként, felesége és két fia pedig versenyzőként álltak tatamira.  A sumosok kalocsai viszonylatban 2 europabajnoki arany, egy ezüst és egy bronz érmet  szereztek, amely kiváló eredmény, hiszen eddig egyetlen sportágban sem sikerült EB-n ilyen szép eredménnyel szerepelnie kalocsai versenyzőknek. A büszke apa az U14-es korcsoportban induló fia, Csörgő Hugó versenyéről mesélt a KORONAfm100-nak.

A másik Csörgő fiú, az épphogy 16 éves Vilmos az U18 korosztályban, 65 kg-ban indult. És hogy hogy szerepelt? Arról számoljon be édesapja (KATT a 2. lejátszóra!) a lejátszóra. Aki annyit mondott igazán megható volt, hogy fiának szólt az EB-n a Magyar Himnusz! (Ebből ugye már sejted az eredményt.)  De itt még Vilmos nem pihent meg, hiszen másnap, a 21 évnél fiatalabb sumosok versenyén is szőnyegre lépett. Sajnos itt már hátrányban volt. Nem csak a kora, hanem a súlya miatt is. Itt már 70 kg volt a limit. Így minden versenyző idősebb és nehezebb volt nála. Nem is volt egyszerű a dolga. Mindezek ellenére sikeresen vette az akadályokat, számolt be az eredményekről Csörgő Tibor.

A sportoló család női tagja, Horváth Éva Open kategóriában, 80 kg-ban indult. A 42 éves többszörös Magyar Bajnok kalocsai sumós, nála akár 20 évvel is fiatalabb versenyzőkkel mérte össze erejét. Meglepetésre, szoros küzdelmekkel a bronz éremért is harcba indulhatott (KATT a 3. lejátszóra!). De még nem volt vége a napnak. Éva számára hely jutott a magyar válogatott női csapatában is, ahol bár nem kellett tatamira állnia, mégis csapata a lehető legjobb eredménnyel szerepelt, hiszen bajnokcsapatként a dobogó legfelső fokára állhattak.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó