Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Három minisztert menesztett az iráni elnök

Szerző: Bneu Edina, – 2011-05-14 17:00:58

Menesztette olajügyi és még két további miniszterét szombaton Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök - jelentette az ISNA iráni hírügynökség.

 

Iránnak, a világ egyik vezető olajexportőrének az államfője úgy bocsátotta el olajügyi, szociális és népjóléti, valamint ipari és bányaügyi miniszterét, hogy ezzel a miniszteri posztok száma csökkenjen.

A kormányátalakítás várható volt azután, hogy egyes politikusok a hónap elején jelezték az olaj- és az energiaügyi minisztérium, továbbá a munkaügyi és a szociális tárca összevonását. Az új, immár összevont tárcák vezetőinek nevét egyelőre nem közölték. A parlamentnek jóvá kell hagynia minden új minisztérium létrejöttét. Márpedig a törvényhozás szentesítő határozatát nem lesz könnyű megszerezni, miután elnöke, Ali Laridzsáni nyilvánosan bírálta Ahmadinezsád bel- és gazdaságpolitikáját.

Az ország legfőbb vezetőjének, Ali Hamenei ajatolláhnak külön jogai vannak olyan kulcsfontosságú tárcákat illetően, mint az olajügyi, a külügy, a titkosszolgálat, vagy a belügy.

 

(MTI)

 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó