Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Hallani sem akarnak a többpártrendszerről Kubában

Szerző: Bneu Edina, – 2012-01-30 12:45:43

Kuba soha nem fogja feladni azt az elvet, hogy a legfelsőbb hatalomnak egyetlen párt kezében kell összpontosulnia – közölte Raúl Castro államfő és pártelnök vasárnap a Kubai Kommunista Párt országos konferenciájának zárásakor.



Castro szerint a többpártrendszer bevezetése az Egyesült Államok által irányított imperialista erők legalizálását jelentené. A konferencia ezzel párhuzamosan megerősítette a kommunista párt szerepét a gazdasági reformok levezénylésében.
A politikai reformintézkedésekre számítóknak válaszolva az államfő úgy fogalmazott: „Ellenségeink és egyes velünk szimpatizálók abban a tévhitben voltak, hogy a konferencia jóváhagyja a forradalom által több mint fél évszázad alatt kiépített politikai és társadalmi rendszer lebontásának megkezdését.” A 2006 óta hatalmon lévő 80 éves politikus – aki 85 éves, betegeskedő bátyját, az országot 1959-től vezető Fidel Castrót követte az államfői székben – azonban továbbra sem hajlandó a hatalom megosztására.
Megfigyelők korábban arra számítottak, hogy a pártértekezleten újabb intézkedéseket jelentenek be, miután a Kubai Kommunista Párt tavaly áprilisi kongresszusa zöld utat biztosított a lakások és a gépkocsik adásvételének, lehetővé tette a magánszektorban zajló gazdasági tevékenység kiterjesztését, a parasztok, a vállalkozók és a lakástulajdonosok segítését célzó hitelezés bővítését.
(MTI)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

Új szelek fújnak az LMP-nél


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó