Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Hadihajón adták meg a végtisztességet bin Ladennek

Szerző: Gábor János, – 2011-05-03 07:23:45

Az amerikai erők muszlim szertartás szerint, egy repülőgép-hordozó fedélzetén, az Arab-tengeren adták meg a végtisztességet Oszama bin Ladennek - közölte hétfőn Washingtonban egy névtelenül nyilatkozó amerikai hivatalos forrás. "Ma az elhunyt számára vallási szertartást tartottak a Carl-Vinson amerikai hadihajó (képünkön) fedélzetén. Ezt az iszlám hagyományok szerinti temetés követte. A halottat megfürdették és testét fehér szövetbe burkolták" - jelentette ki a tisztségviselő.



"A testet egy súlyokkal megrakott zsákba helyezték. Egy katonatiszt előre megírt vallási beszédet mondott, amit arabra fordított az anyanyelvű tolmács. A beszéd elhangzása után a holttestet egy előre kikészített pallóra tették és arról a tengerbe bocsátották" - tette hozzá.

Oszama bin Laden egy nő mögé próbált meg elbújni, hogy élő pajzsként használhassa, amikor amerikai kommandósok megtámadták a rejtekhelyét - jelentette ki hétfőn Washingtonban John Brennan, a Fehér Ház terrorelhárítási főnöke. Brennan szerint a Fehér Ház még nem döntött arról, hogy a média rendelkezésére bocsátja-e az bin Laden holttestéről készült felvételeket.

(MTI)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó