Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Helyi sport

Gubányi Gitta a KIDS Kupa bajnoka

Szerző: Rumi László, – 2012-04-29 08:31:52

A Nagyasszonyunk Katolikus Általános Iskola és Gimnázium régóta tartó jó együttműködése a Kalocsai SE torna szakosztályával újabb örvendetes sikert eredményezett. Április 21-én Celldömölkön rendezték meg a Kids Kupa országos leány tornaversenyt. A Katolikus Iskolák Diák Sportszövetsége (KIDS) a tornára vonatkozó versenykiírásában következetesen ragaszkodik a diákolimpia „B” kategóriás versenyeire megfogalmazott feltételekhez. Néhány ponton tér csak el attól. Ilyen, a mindenki számára kedvező korcsoportbontás. Itt ugyanis nincs összevonva az I. és II. korcsoport, így az elsősök versenyezhettek úgy, hogy nem kellett a negyedikesekkel megmérkőzniük, mint ahogy az előfordul a diákolimpiai versenyeken.

A Nagyasszonyunk Katolikus Intézmény élt is a lehetőséggel. Indított egy szinte csak negyedikesekből álló érett és egy többségében elsősökből álló kezdő csapatot. Mindkét korcsoportnak a diákolimpiai „B” kategóriás előírt gyakorlatot kellett bemutatni szekrényugrásban, gerendán és talajon. A megszokott hat fős csapatokból most is a szerenkénti öt legmagasabb pontszám számított be a végeredménybe.

 

Először az I. korcsoportosok, a 2003-ban és később születettek léptek a szerekhez. A kalocsai picurkák nagyon nagy igyekezettel mutatták be gyakorlataikat. 119,2 pontot gyűjtöttek. Ez a 10. helyezést jelentette számukra. Úgy is lehet fogalmazni, hogy várakozáson felül. A nevezésük ugyanis az utolsó pillanatban dőlt el, így a célirányos felkészülés elég rövidre sikeredett. A csapat tagjai: Pintér Eszter, Farkas Dorina, Kocsis Dorina, Frankhauzer Lili, Kovács Virág, Bennő Petra és tartalékként Raska Johanna is bemutathatta gyakorlatait.

 

A II. korcsoportban (2001-2002-ben születettek) a csapattal szemben már komolyabb volt az elvárás. Nem lett ugyan megfogalmazva, de érezték ezt, és ők is várták a jó eredményt maguktól. Feszültebben is kezdték a szereplést a szokásosnál, néhány hiba is becsúszott. Aztán nagyon szép gyakorlatokat mutattak be, de a verseny végéig nagy maradt az izgalom. Végül nagy lett az öröm, amikor az eredményhirdetéskor a II. helyre szólították ki őket. Ezért 137,25 pontot kellett összegyűjteni. A csattanó az eredményhirdetés végére maradt. A csapatban nyújtott teljesítmény alapján egyéni összetett eredményt is hirdettek. Itt pedig elsőnek Gubányi Gitta nevét mondták be, aki 28,25 század pontot gyűjtött. A bajnoki aranyérem mellé egy szép kupát is kapott. A csapat további tagjai: Farkas Luca, Vida Janka, Szabó Zsófia, Vörös Gréta, Sütő Panna.

A csapatokat Cziczóné Vörös Edit, Farkasné Bagó Emília, Botos János és Romsics László készítette fel.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

Bagó Tibi ismét dobogón!


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó