Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Helyi sport

Gigaversenyen dobogón a kalocsai evezősök

Szerző: Mike Szilvia, – 2017-06-08 13:34:55

Győrben a Némethy-Mihalkovics evezős emlékversenyen mérettettek meg a KSE evezősei. Németh Zoltán tanítványai közül serdülő kétpárevezősök előfutamában a Ferenc Panna-Takács Nikolett kettős a második helyéről jutott a döntőbe, ahol bronzérmet szereztek.

Hirdetés

Hirdetés

A férfi ifjúsági egypárevezőseinek népes előfutamában Bocskor Tamás első, Szalai Szilárd pedig a második helyről jutott be a középdöntőbe, Markó Tibor az előfutama ötödik helyén ért célba. A tanuló kormányos négypárban a Romsics Lili, Kunsági Virág, Ferencz Panna, Kellner Fanni és a kormányos,  Althammer István alkotta egység  maguk mögé utasítva a mezőnyt csakúgy mint a mini mix hajónk, Szilágyi Zalánnal kiegészülve. A Női serdülő egypárevezősök döntő futamában Takács Nikolett szép evezéssel bronzérmet szerzett.

A férfi serdülők nyolcas versenyében Szalai Andor kapott lehetőséget, hogy tagja legyen a Szolnok-MTK-Kalocsa versenyegyesülésnek. A fiúk szoros küzdelemben a 2. helyen hajóztak át a célvonalon. A tanuló lányok kétpárevezősei között Ferencz Panna és Kellner Fanni indult, akik magabiztos evezéssel 1. helyen behajózva nyerték a  futamot. A 13 éves fiúk mini futamában Althammer István 3. helyezést, Balogh Csaba 1. helyezést ért el. A nap végére maradt a férfi ifik egypárevezős versenye. Szalai Szilárd a „B” döntő harmadik helyét elérve, összesítve 6. helyen zárt, míg  Bocskor Tamás az „A” döntő 3. helyét megszerezve állhatott dobogóra.

A férfi ifjúsági kétpárevezősök versenyében a Szalai Szilárd-Bocskor Tamás kettős elérte a továbbjutó első helyet, míg a Szilágyi Ervin-Markó Tibor kettős harmadik helyen ért célba, így nem jutottak döntőbe, a Szalai-Bocskor páros azonban a 2. helyen végzett a végső összecsapás során. A férfi serdülő egypárevezősöknél is csak az első helyet megszerző versenyző juthatott döntőbe.  Szalontai Zalán negyedik helyen futott be, míg Szalai Andor szép hajrával előzte meg a győri versenyzőt, így első helyről szerzett jogot a döntőre, ahol 4. lett. A férfi ifjúsági kormányos nélküli négypárevezős versenyszámban a Szalai Szilárd, Bocskor Tamás, Szilágyi Ervin, Markó Tibor alkotta egység érte el a továbbjutó első helyet, a döntőben nagy küzdelem végén állhattak az élre. A 11 éves fiúk futamában Szilágyi Zalán élete első versenyén 4. helyen hajózott célba, míg a serdülőknél a Szalai-Szalontai kettős bronzérmet szerzett. A csapat utolsó versenyszáma a férfi serdülő kormányos négypárevezősök  döntője volt, ahol a Szalai Andor-Szilágyi Ervin-Balogh Gábor-Szalontai Zalán és a kormányos Szilágyi Zalán kisebb technikai baleset okán a 3. helyet tudták megszerezni.

A 12 éves lányok mini futamában Kunsági Virág a futama 3. helyén ért célba. Egy futamban versenyzett életük első versenyén a két kezdő sportoló Farkas Dorina, aki szoros küzdelemben megszerezte a 3. helyet, és Tamás Abigél, aki végig tartotta az iramot versenytársaival, ám egy felevező győri csapat miatt, akik beeveztek a versenypályára, a verseny közben (elkerülendő az ütközést) megállásra kényszerült. Bár Abigél emiatt csak 5. helyen futott célba, a Győri Atlétikai Club Evezős Szakosztályának  vezetője fair play különdíjban részesítette a kalocsai versenyzőt.  

A 13 éves lányok futamában Romsics Lili és Kunsági Virág indult, mindketten 2. helyen értek célba.

Női tanuló korcsoportban indult Kellner Fanni, aki 3. lett, valamint Ferencz Panna, aki 1. helyet szerzett.

A versenysorozaton 12 evezős egyesület mintegy  400 versenyzője vett részt, ezért is kiemelkedő teljesítmény, hogy a Győr (GYAC) és a Mosonmagyaróvári VSE után az összesített pontversenyben a KSE evezősei összesen 166 pontot gyűjtöttek, ami a 3. helyet biztosította a csapat számára!

Szurkoljunk együtt a KSE evezőseinek a következő versenyen, mely a Nyílt Vidék Bajnokság lesz 2017.06.17-18-án, a Velence-tavi Evezőspályán.

 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó