Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Film, premier

Garcia és Hopkins viszi filmre a Hemingway & Fuentest!

Szerző: Gábor János, – 2012-05-17 07:30:06

Miután befejezte a Hemingway unokahúgával, Hilaryvel közösen írt forgatókönyvet és megkínálta a főbb szerepekkel Anthony Hopkinst, illetve Anette Beninget, Andy Garcia elhatározta, hogy a kamera elé és mögé is odaáll a Hemingway & Fuentes c. moziban, amelyet januárban kezdenek forgatni.



A kubai születésű színészzseninek igazi szívügye az életrajzi ihletésű mozi. Társszerzője a szkriptnek, a Hemingwayt alakító Hopkins mellett elviszi Fuentes karakterét, miközben rendez is, és nem mellesleg: saját filmes cége, a CineSon gyártja majd. Az idei Cannes-i Filmfesztiválon a projekt mellé állt a Walson\'s Sunrider Productions filmstúdió, és már forgalmazó is van: Amerikában a The Paradigm Motion Picture Finance Group, mindenhol máshol a Cargo Entertainment teríti majd a mozikban.

A forgatókönyv Hemingway (Hopkins) és kubai halászhajó-kapitánya, Gregorio Fuentes (Garcia) barátságának krónikája. És miért fontos ez a sztori? Na, van-e tippünk, hogy az amerikai regényíró kiről mintázta Az öreg halász és a tenger c. kis irodalomtörténeti szösszenetének Santiagoját? Anette Bening Hemingway harmadik feleségét, Maryt játssza majd.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó