Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Fölényesen nyert Putyin

Szerző: Korsós Éva, – 2012-03-05 07:30:52

Senki nem veheti el Vlagyimir Putyin orosz kormányfőtől a győzelmet: a vasárnap tartott elnökválasztáson leadott szavazatok 98,47 százalékának összesítése után, a várakozásoknak megfelelően, továbbra is fölényesen vezet Oroszország erős embere.


A központi választási bizottság tájékoztatása szerint Putyin a leadott szavazatok 63,90 százalékával áll az ötfős mezőny élén.

A második helyen futott be Gennagyij Zjuganov, a kommunista párt elnökjelöltje, aki a szavazatok 17,184 százalékát szerezte meg. Mihail Prohorov egyéni jelölt, milliárdos üzletember a harmadik helyen áll 7,70 százalékos eredménnyel.

Őt követi az ultranacionalista Vlagyimir Zsirinovszkij a voksok 6,24 százalékával, míg Szergej Mironov, a Kreml-barát Igazságos Oroszország párt elnöke 3,84 százalékot szerzett.

Az előzetes adatok szerint a szavazásra jogosult polgárok 64 százaléka járult az urnák elé. Négy évvel ezelőtt, a 2008-as elnökválasztáson 69,8 százalékos volt a választási részvétel, míg a tavaly decemberi parlamenti választáson a szavazásra jogosultak kicsit több mint 60 százaléka élt választójogával.

(inforadio)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó