Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

FM100-blog

Földikutyales lett a megdrónolt medvéből

Szerző: Gábor János, KORONAcafé – 2015-02-02 11:04:12

És az egészről a mormota tehet - állati téljóslatok

Február 2-a lett a napja, hogy egész Európa a medve barlangját, fél Amerika meg a Mormota vackát figyeli - a kultusz szerint ugyanis ez a kettő téli álmot alvó állat árulja el, hogy meddig tart még a tél. A KORONAcaféban hülyének néztük Erdélyt, amiért nem csinál nagyobb hasznot a medve jóstehetségéből. Az egész Éva időjárás-jelentésével kezdődött:

A drónolt medve vonalán mozogva jutott eszünkbe Phil, a pennsylvaniai mormota, akit 1887 óta faggatnak cilinderes fickók, minden évben, ugyanezen a napon. Ez pont olyan hülyén néz ki, mint amilyennek hangzik, de mégis bődületes programsláger lett: a hatezer fős Punxsutawney-ba 30 ezren (!) zarándokolnak el érte:

Lévén levezettük, hogy nekünk is kell egy téljósló állat, és ez a földikutya lett (a Solti síkságon honos, meg különben is: a mormota angolul groundhog, vagyis földikutya), Punxsutawney mintájára nevet kerestünk neki. Az ugyan kevéssé sanszos, hogy a kiemelt védettséget élvező földikutyát (eszmei értéke: 1.000.000 forint) az amerikai mintára dolgoztassuk, de valahogy csak szólítani kell, ha elkezdhetünk figyelni egy vadon élő példányt. Szilva Johnatan Skywalker Samuel nevű kutyája, vagy Kata Zsuzsi névre keresztelt malaca után nem sok jóra számíthat a rágcsálónk:

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó